GRADONAČELNIK IM DODIJELIO 160 TISUĆA KUNA: Financijska pomoć za djecu u Budimpešti i Subotici

Facebook/Milan Bandić

Milan Bandić kao Djed Božićnjak kroz cijelu godinu.

Gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je gotovo 160 tisuća kuna iz gradskog proračuna za djecu koja žive u Budimpešti i Subotici te tamo pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku. Djeci će se za taj novac omogućiti ljetna škola na hrvatskoj obali.

Tako je za 60 djece iz Budimpešte izdvojeno 58.800 kuna za ljetnu školu u odmorištu Hrvatskog crvenog križa u Novom Vinodolskom od 11. do 18. srpnja 2016. godine. Kako se vidi iz datuma objave, gradonačelnik je tu odluku donio dva dana nakon što je ljetna škola za Mađare završila.

“Grad Zagreb u sklopu međunarodnih i međugradskih odnosa surađuje s raznim gradovima i udrugama, potiču se novi i obnavljaju već uspostavljeni kontakti s gradovima prijateljima, a suradnja se širi na gradove s kojima do sada nije bilo kontakata. Grad Zagreb kao otvoreni prijateljski grad prepoznaje potrebe građana, osobito djece izvan Republike Hrvatske pa je, slijedom navedenog, boravak djece iz Mađarske koja uče hrvatski jezik, nagradno ljetovanje koje je učenicima uručio gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić prilikom posjeta Hrvatskom vrtiću, osnovnoj školi, gimnaziji i đačkom domu u Budimpešti”, stoji u obrazloženju odluke.

Na istu ljetnu školu bi od 22. do 29. kolovoza 2016. trebalo ići stotinu djece iz Subotice te je za njih Bandić izdvojio 98.800 kuna. Kako piše u obrazloženju, Hrvatski Crveni križ već niz godina organizira ljetovanje za djecu iz Subotice koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Neka djeca u Zagrebu svakodnevno prose na cesti, no nema veze, bitno da su zbrinuta djeca koja će pohađati ljetnu školu na hrvatskoj obali.


Komentari