Lakše u niskopodne tramvaje: Predstavljene posebne platforme za osobe s invaliditetom

Posebne platforme koje će osobama s invaliditetom olakšavati ulazak u tramvaje, jutros su ispred podružnice ZET-a na Remizi predstavili gradonačelnik Milan Bandić, djelatnici ZET-a i predstavnici osoba s invaliditetom.

Sretan sam i ponosan jer smo našli rješenje da osobama s invaliditetom olakšamo kretanje, istaknuo je gradonačelnik te je najavio da će u idućih mjesec dana biti postavljene platforme u sva 142 niskopodna tramvaja.

Ugradnja platformi govori o ozbiljnosti našeg pristupa prema osobama s invaliditetom, rekao je gradonačelnik te je dodao: Ovim stvaramo grad jednakih mogućnosti za sve građane.

Ljuba Žgela Romčević, voditeljica podružnice ZET-a je objasnila da za Zagreb i za osobe s invaliditetom ove platforme donose novu kvalitetu u prometovanju javnim prijevozom. Ova platforma nije za potpuno samostalno korištenje zbog različitih visina stajališta. Tamo gdje su stajališta visoka, ulazak i izlazak iz tramvaja će se odvijati bez problema, a tamo gdje su niska, osobama s invaliditetom će pomagati vozači tramvaja ili sugrađani.

Ovim se ujedno rasterećuje posebno organizirani prijevoz za osobe s invaliditetom, dodala je voditeljica podružnice ZET-a, stoji na službenim stranicama.


Komentari