KUME, ZATRPAVAJ! Pogledajte koliko je vašeg novca Bandić dao svom kumu da zatrpa rupu!

Facebook

Bandić i Penava vezani su kumstvom jer je Penavina supruga krsna kuma Bandićevoj kćeri, a njihovo prijateljstvo ide još u davna vremena kada je Bandić tek stigao u Zagreb.

Znamo svi kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima kumova toliko da ih najbolji matematičari ne bi uspjeli pobrojati, a čak se i on sam nekada zna time hvaliti. Ništa sporno u tim kumstvima nije, ali postaje malo škakljivo ako kumu u ruke prepuštate milijunski posao, a Bandić je još jednom to napravio.

Naime, gradonačelnik je za saniranje rupe na Slavonskoj angažirao, ni manje ni više, nego svojega kuma Milana Penavu. Za njega i njegovo tvrtku Tigru, ste vjerojatno čuli jer je javnosti poznat po radovima koje su građani itekako dobro platili iz svojih džepova.

Penava “spašava” Zagreb za pola milijuna

Baš on je sada spasitelj Zagreba jer će za pola milijuna kuna (naših novaca) zatrpati rupu na Slavonskoj i donijeti zagrebačkim šoferima mir. “Imali smo izuzetno velikih problema jer ondje prolaze instalacije. Morali smo sanirati dva toplovoda, kanalizaciju, kolektore”, objasnio je Penava, prenosi 24sata.

Potom je pojasnio i zašto je puknuo kanal. “Puknuo je glavni kanal, koji nije bio dobro napravljen 1964., kada je, sjećamo se, Zagreb pogodila katastrofalna poplava. Do otvaranja rupe, voda je uništila 160 kubika materijala. Sve se urušilo”, veli Penava, pa pokušava smiriti građane: “Nema straha da se ovakvo što ponovi. Napravili smo sve kako bi građani što prije sigurno vozili ovom cestom”, tvrdi Penava.

Sanacija je do sada, napominje, tekla prema planu, a cesta će se pustiti u promet u srijedu ujutro. S obzirom na to da se ovakve situacije ne mogu predvidjeti, Penava pojašnjava kako to da je baš njegova tvrtka Tigra dobila posao.

“Imamo sklopljen ugovor na godinu dana preko javne nabave sa Zagrebačkim holdingom no mi radimo na području cijele Hrvatske”, kaže Penava. Od 2011. godine Vlada je naložila da su sva javna poduzeća dužna na internetskim stranicama objavljivati informacije o izvršenju ugovora o javnoj nabavi. Prema registru ugovora Zagrebačkog holdinga, Tigra se nalazi među 20 tvrtki s kojima je Grad sklopio dvogodišnji ugovor vrijedan 50 mil. kuna. Prema njihovim podacima iskoristili su ‘tek’ 418.000 kuna, a rupa će ipak poduplati taj iznos. Koju će tvrtku od tih 20 angažirati u kriznom trenutku, odlučuje naručitelj, u ovom slučaju Vodoopskrba.

Tigra dobivala milijunske iznose za poslove

Valjalo bi sada i spomenuti kako su Bandić i Penava vezani kumstvom jer je Penavina supruga krsna kuma Bandićevoj kćeri, a njihovo prijateljstvo ide još u davna vremena kada je Bandić tek stigao u Zagreb. Bandić očito nije zaboravio tko mu je bio prijatelj kada je tek stigao u metropolu, pa je našao načina kako se revanširati. Naime, baš je Tigra gradila toalete za 80 tisuća kuna po kvadratu, također je sanirala potok Črnomerec – Vrbani bez javnog natječaja. Vodoprivreda je tada dodijelila osam milijuna kuna vrijedan posao Tigri, a isplatila i tri milijuna. Nadalje, baš su oni gradili ZET-ovu kućicu od 83 kvadrata za tri milijuna kuna, a s druge pak strane procjena Arhitektonskog fakulteta bila je 700.000 kuna za taj objekt. Osim toga Tigra je dobro zarađivala i tako što je dobila milijunski posao na natječaju, a potom angažirala podizvođača koji bi to odradio za puno manji iznos.


Komentari