Prosvjedovali pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu.

U organizaciji stranke A-HSP desetak je njenih pripadnika spalilo primjerke tjednika Novosti pred uredom Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Policija ih nije privela, ali jest jednu osobu koja je prosvjedovala protiv čina paljenja novina.

Šačica desničara koje je predvodio Dražen Keleminec, predsjednik stranke A-HSP, prosvjedovala je pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu.

Kao i na prošlom njihovom prosvjedu, i ovoga puta su spaljeni primjerci tjednika Novosti, a ovaj put su ih zapalili Keleminec i čovjek koji se predstavio kao pripadnik srpske nacionalne manjine, koji je rekao da se protivi politici Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a, što pokazuje činom paljenja novina, piše Dnevnik.hr.

Policija je nadgledala skup, snimali su ga kamerom, ali prema njima nisu postupali. Jesu, međutim, prema jednom čovjeku koji je vikao prosvjedujući protiv Keleminca i družine. Nakon što je Keleminec pozvao policajce da reagiraju, oni su tog čovjeka udaljili.  Keleminec je rekao kako je proteklih dana bio na ispitivanju u policiji zbog skupa održanog prije 10 dana, kada je također spaljen primjerak tjednika Novosti, ali da mu ne mogu ništa jer novine nisu paljene na javnoj površini, već u kanti.

I ovoga puta primjerci Novosti dogorjele su u pripremljenoj kanti. Keleminec je rekao da je podnesena i kaznena prijava protiv Milorada Pupovca zbog “poticanja na terorizam te širenje rasne i nacionalno etničke mržnje”, referirajući se na nekoliko naslovnica Novosti. Tvrdi, naime, da je taj tjednik ciljano poticao na uništavanje i paljenje državnih i javnih objekata, piše Dnevnik.hr.

Komentari