JOŠ JEDNA HORVATINČIĆEVA TERASA ZAUZELA CVJETNI: Zagrepčani na njoj ispijali kavicu i tražili mjesto više

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Popularni Cvjetni ipak je potpuno uzrupiran, potiho i bez puno pompe.

Prije nekoliko mjeseci postavljena je velika konstrukcija na Cvjetnom trgu. Građani su se pobunili pa su je, na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića, odmah demontirali. A onda je ispred kafića “My Way”, u Horvatinčićevom vlasništvu, niknula još jedna manja.

No, u subotu 4. veljače, pokraj terase kafića “My Way”  postavili su još stolova i stolaca i to na same ploče kojima je popločan Preradovićev trg. Ovo ometanje javne površine ipak nije zasmetalo zagrebačkim špicerima.

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Novinarka Večernjeg lista primjetila je kako su Zagrepčani na ugodnih 13 Celzijevih stupnjeva ispijali kavicu, a na improviziranoj terasi tražilo se mjesto više. Bilo je i onih koji su negodujući prolazili pokraj. “Kako vas nije sram ovdje sjediti”, “Još malo pa ćemo morati plaćati stajanje na Cvjetnom”, “Okružili su nas terasama”… samo je dio primjedbi koje su dobacivali. Neki su nezadovoljstvo izražavali konobarima, druge je zanimalo je li ovo privremeno stanje.

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Ne, za stalno je. Dolazi još i terasa ispod.”, dobacili su dok su čistili stolove. Tako je popularni Cvjetni ipak potpuno uzrupiran, potiho i bez puno pompe, a Zagrepčani su, unatoč svim negodovanjima, uzurpaciju svjesno ili nesvjesno prihvatili i podržali.

>>>IMAJU LI ZAGREPČANI PRAVO GLASA? Ne žele da terasa nagrđuje grad, a on svejedno gradi (FOTO)

>>>HORVATINČIĆ NE ODUSTAJE: Terasa na Cvjetnom opet niče (FOTO)

>>>ZAGREPČANI BOJKOTIRAJU: Horvatinčićeva terasa zjapila je prazna (FOTO)


Komentari