Jedno od najkobnijih mjesta u Zagrebu: ‘Ljudi i dalje riskiraju život, samo zbog žurbe’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na pružnom prijelazu Republike Austrije spuštena rampa ne znači puno prolaznicima koji kasne na vlak ili posao.

Vrlo često prolaze ispod nje, kratko se zaustave, osvrnu i prijeđu preko tračnica. Neki prolaznici znaju i koristiti “prečac” kroz rupu u betonskom zidu u Magazinskoj ulici sa stražnje strane Zapadnog kolodvora.

Upravo taj prečac koristio je i P.T. (16) koji je 8. siječnja izgubio život kada se popeo na vagon i doživio strujni udar.

Marko Popić, šef kolodvora Zagreb Zapad, svaki dan ima priliku vidjeti pješake kako prolaze kraj oznaka za zabranu hodanja prugom. Tvrdi kako su na prijelazu Republike Austrije bila dva smrtna slučaja, a u oba su žrtve prelazile preko pruge kada je bila spuštena rampa. Tvrdi kako polovica pješaka prelazi preko pruge kada je rampa spuštena, prenosi 24 sata.

Što se tiče rupe koja pješacima služi kao “prečac”, ustvrdio je kako su u tri godine tri puta zatvarali rupu, ali uvijek netko razbije zid na drugoj lokaciji. Ovim problemom bavila se i policija, ali nitko nije pronađen.

Upitali su više puta i građane zašto prolaze kroz rupe, dobivaju samo odgovor kako im je bliže proći i kako bi im trebalo puno duže da idu preko prijelaza.


Komentari