Jedna žirafa uzbunila Zagrepčane: Kada je posljednji put viđena u zoološkom?

FORO: Free Great Picture

Nismo vjerovali da se oko jedne životinje može dići ovolika “bura”.

Zagrepčanka Marina u Facebook grupu postavila je jedno neobično, ali naizgled jednostavno pitanje, “Sjećate li se žirafe iz ZOO-a?”, nevjerojatno kakva se rasprava oko toga stvorila.

I ona sama napisala je da bi ruku u vatru dala da je žirafu vidjela još u 90-ima, ali mnogi se s njom ne bi složili.

FOTO: Facebook/ Screenshoot
FOTO: Facebook/ Screenshoot

Devedeste, osamdesete, sedamdesete? Pa kada je ta famozna žirafa posljednji put viđena i našem zoološkom? U samo nekoliko sati ispod njezine objave skupilo se više od 850 komentara i svi tvrde nešto drugo. Stariji je se sjećaju iz davnih šezdesetih i sedamdesetih, oni mlađi tvrde da se sjećaju svojih izleta u zoološki i sigurni su da su vidjeli žirafu.

Neki od komentatora sigurni su da su žirafu i hranili, a mnogi se pitaju kako je moguće da ne postoji nijedna fotografije te životinje.

Iz zoološkog tvrde da su posljednje žirafe tamo bile 60-ih godina, a gospodin Pero, koji je u zoološkom radio 70-ih i 80-ih tvrdi da su one i tada živjele u Zagrebu i to zajedno s devama. U rujnu prošle godine najavljeno je i da se nakon više od pet desetljeća one vraćaju u friško obnovljen zoološki.

>>> SJAJNE NOVOSTI IZ ZOO VRTA: Novi stanari oduševit će sve posjetitelje

Tko god je komentirao objavu ima i prilično jake argumente koji dokazuju njihove tvrdnje. Oni koji tvrde da je žirafa bilo u novije vrijeme, uvjereni su i dali bi se kladiti da su im se divili i hranili ih, neki čak govore i da su one iz osječkog ZOO-a prebačene u Zagreb za vrijeme rata.

Oni koji tvrde da žirafa nema također su sigurni, ali čini se da je najbolje vjerovati šefovima i zaposlenicima Zoološkog vrta u Zagrebu, jer oni valjda najbolje znaju. 


Komentari