Jaguar predstavio volan budućnosti!

Jaguar Land Rover nedavno je otkrio inteligentan volan budućnosti. 

Koncept ovog volana s imenom “Sayer” temelji se na umjetnoj inteligenciji (AI) pa će zbog toga moći “odraditi” na stotine zadaća. Riječ je o prvom volanu u povijesti koji će se aktivirati glasom, a proizvođač je otišao još i dalje te zamišlja budućnost u kojoj ćete umjesto automobila u vlasništvu imati samo volan, a automobil ćete moći pozvati poput taksija. Dakle, određena tvrtka će imati automobile koje će vam iznajmljivati, a vi ćete vožnju odraditi sa svojim volanom, a ako želite, ne morate uopće voziti, već će volan to odraditi umjesto vas.

“Primjerice, sutra u 8 sati morate biti na sastanku u gradu koji je udaljen 2 sata vožnje? Jednostavno ćete se spojiti na “Sayer” volan iz udobnosti vaše sobe, a on će izračunati kad se trebate ustati, kada automobil mora biti ispred vašeg kućnog praga, kao i dati sugestije u kojim dijelovima putovanja će vam biti ugodno da vozite vi, a ne on.

Inače, volan je ime dobio prema jednom od najboljih dizajnera Jaugarovih vozila, Malcolmu Sayeru, koji je radio za ovu britansku marku između 1951. i 1970. godine.

Jaguar Land Rover Sayer

 


Komentari