Iskoristite besplatan ulaz na zagrebačke bazene i klizališta sljedeće srijede

Facebook/ Bazeni Utrina

Dani otvorenih vrata besplatnih sportskih objekata Grada Zagreba

Ustanova Upravljanje sportskim objektima već nekoliko godina otvara svoja vrata posjetiteljima kako bi Zagrepčane i njihove goste darivala besplatnim aktivnostima u adventskom periodu, ali i upoznala ih sa svojim programima i objektima. Tako će biti i u srijedu 6. prosinca 2017. godine kada je na redu ovogodišnje izdanje Dana otvorenih vrata sportskih objekata Grada Zagreba.

Tako su SP Mladost, bazenski kompleks Utrina, bazenski kompleks Svetice, Zimsko plivalište Mladost, bazeni Iver i Jelkovec, SRC Šalata, klizališta Velesajam i Dom sportova, Tenis centar Maksimir te Hipodrom Zagreb, objekti na kojima će građani imati priliku čitav dan besplatno se rekreirati, naučiti ponešto o svakom od objekata, upoznati programe i trenere sportova i sportsko-rekreacijske aktivnosti koje se na njima provode. Svi zatvoreni gradski bazeni (SP Mladost, BK Utrina, BK Svetice, ZP Mladost, BK Jelkovec i bazen Iver) na Dan sportskih objekata ponuditi će svojim posjetiteljima i stalnim korisnicima besplatno korištenje bazenskih pruga za plivanje.

Osim toga, svi zainteresirani će moći nesmetano boraviti na tribinama te pogledati treninge i programe koji se svakodnevno održavaju na bazenima, kao i stručno se savjetovati sa trenerima vodenih sportova. Na Sveticama će biti održana prezentacija programa Malih sirena, na bazenu Sportskog parka Mladost biti će otvorene tribine kako bi posjetitelji mogli pratiti treninge plivanja, sinkroniziranog plivanja i vaterpola itd.

Gradska klizališta na Šalati i Velesajmu također otvaraju svoja vrata pa će tako na Velesajmu posjetitelji moći besplatno klizati u terminu za građanstvo od 19:30 do 21:00 sati, ali u društvu maskote Kutije šibica i Djeda Božićnjaka te uz prezentaciju Klizačkog saveza Zagreba i malih hokejaša iz HK Mladost. Klizalište na Šalati nudi besplatan ulaz na popularni program Video disco od 18:00 do 19:30 sati i druženje s hokejašima Medveščaka, dok je klizalište u Domu sportova rezervirano za tradicionalno klizačko natjecanje Zlatna pirueta na koje će ulaz posjetiteljima prvog dana biti slobodan.

U razdoblju od 10:00 do 14:00 sati posjetitelji Hipodroma dobiti će priliku okušati se u jahanju ponija i konja uz stručni nadzor iskusnih trenera, moći će uživati u vožnji kočijom ali i razgledati glavne štale s konjima te uz nadzor voditelja sudjelovati u hranjenju konja. U Tenis centru Maksimir gosti će dobiti mogućnost besplatnog korištenja dvorane u razdoblju od 08:00 do 18:00 sati te zaigrati squash ali samo uz prethodnu najavu kako bi se mogli osigurati potrebni rekviziti. Pored bogatog sportskog programa goste očekuje i niz iznenađenja poput raznovrsnih poklona, fotkaone, animacije djece itd. Svi građani Zagreba i njegovi gosti pozvani su da se u što većem broju odazovu i uživaju u pripremljenom programu


Komentari