INCIDENT U AUTOBUSU ZA DUBRAVU: Vozač ZET-a doveo sina da pregledava karte, usput izvrijeđao putnika

Facebook

Svađa je gotovo prerasla u fizički obračun pa je morala intervenirati i policija.

Kako piše Index.hr, u ponedjeljak je došlo do neugodnog incidenta u ZET-ovom autobusu (broj vozila 647) na liniji 209 Dubrava – Čučerje, i to između vozača i 19-godišnjeg putnika D. K.

Mladić je ušao u autobus na terminalu u Dubravi, a kod sebe je imao voznu kartu koju je i ovjerio. Nakon njega, u autobus su ušle dvije starije gospođe, a na prednjim vratima stajao je, piše Index, vozačev sin koji je pomno pratio tko od putnika ima voznu kartu. Jedna od gospođa zaboravila je novčanik na poslu, ušla je u autobus i sjela u zadnji dio. Vozačev sin došao je do nje i otpratio je do svojeg oca, odnosno vozača da kupi kartu. Žena je kupila kartu i vratila se sjesti na svoje mjesto u zadnji dio autobusa.

Vozačev sin na ulaznim vratima tako je redom zaustavljao jednog po jednog putnika i tražio da mu pokažu kartu, bez pokazivanja ikakvih dokumenata koji bi dokazali da je uopće ovlašten za takvo nešto.

Nastala je svađa

19-godišnji D. K. pitao je vozačeva sina može li vidjeti njegove dokumente kako bi se uvjerio da je ZET-ov kontrolor i da uopće ima ovlaštenje pregledavati karte.

Vozač mu je odgovorio: “Slušaj, mali, idi tamo, sjedi i ne seri više, izletjet ćeš van!”

Mladić mu je rekao da ne može tako razgovarati s njim, a vozač mu je ponovio: “Mali, bolje ti je da sjediš i šutiš!”

Nastala je prepirka te je mladić pozvao policiju, piše Index.

Intervenirala i policija

Svađa je gotovo prerasla u fizički obračun pa je morala intervenirati i policija. Nakon dolaska policajca u autobus, D. K. je i dalje tražio vozačeva sina da pokaže svoje dokumente, što je ovaj uporno odbijao. No, ni tu nije bio kraj bezobrazluku vozača autobusa. Naime, vozač je optužio mladića rekavši da je nasrnuo na njegova sina i fizički ga napao. Njegove lažne optužbe spremno su demantirali putnici u autobusu.

Zagrebačka policija potvrdila je intervenciju po dojavi u autobusu na liniji 209. Dodali su da je došlo samo do verbalne prepirke.

Iz ZET-a osuđuju ponašanje vozača

Iz ZET-ove službe za odnose s javnošću brzo su odgovorili na pitanje o incidentu, piše Index.

Njihov odgovor prenijeli su u cijelosti.

“Zahvaljujući Vam na upitu, želimo Vas izvijestiti kako je ZET o događaju na liniji 209, upoznat prema propisanom protokolu neposredno nakon nastalih okolnosti. Sukladno internoj proceduri započeli smo odgovarajući postupak tijekom kojega će se sa sigurnošću rasvijetliti pojedinosti slučaja.

Svako neprimjereno postupanje najoštrije osuđujemo, a nažalost u ovome trenutku ne možemo iznositi pojedinosti i to do okončanja spomenutog postupka”, piše u odgovoru Nikole Tomljenovića iz ZET-ove Službe komunikacija i marketinga.


Komentari