I Bandić traži uklanjanje biste Ive Lole Ribara

Ivan Klindić
Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je prihvatiti inicijativu uklanjanja biste Ive Lole Ribara.

Bandić je Gradskoj Skupštini uputio amandman kojim prihvaća inicijativu Neovisnih za Hrvatsku za uklanjanjem biste Ive Lole Ribara.
Podsjetimo, na nastavku 6.sjednice Gradske skupštine međuostalim, raspravlja se i o uklanjanju ove biste zbog “proceduralnog poslovničkog prekršaja”, kako navode Neovisni.
Njihovoj inicijativi sada se pridružio i sam idejni začetnik postavljanja biste – sam gradonačelnik.
Gradonačelnik predlaže izmjenu Prijedloga zaključka (inicijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara) na način da se točka 2. Prijedloga zaključka mijenja i glasi:
‘Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da nakon proceduralnog preispitivanja prijedloga i odluka te dodatnog postupanja Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče i sakralna obilježja, podnese prijedlog zaključka o uklanjanju biste iz točke 1. ovog zaključka s pripadajućim postoljem, kojim će se zadužiti Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, da bistu nakon uklanjanja pohrani u Muzej grada Zagreba’, stoji u Zaključku o izmjeni prijedloga zaključka.
Što je uzrok ovom preokretu, jos uvijek nije poznato.

 


Komentari