“Hod za život” 20. svibnja u Zagrebu i Splitu

Marko Lukunic/PIXSELL

Riječ je o miroljubivom hodu građana uz znak potpore svakom djetetu, nerođenom i rođenom, kazali su organizatori.

Mirna povorka za promicanje života od začeća do smrti “Hod za život” održat će se ove godine 20. svibnja u Zagrebu, te po prvi put u Splitu, a organizatori očekuju još veći interes građana nego na prvom mimohodu prošle godine. Podsjetimo, tada je u povorci sudjelovaloi oko 15 000 Zagrepčana.

Riječ o miroljubivom hodu građana uz znak potpore svakom djetetu, nerođenom, rođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji, kako je istaknula Hajdi Begović, članica Građanske inicijative “Hod za život”.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet za sva ostala ljudska prava, poručile su članice Inicijative “Hod za život” na konferenciji za novinare te su pozivale sve zainteresirane građane da im se priključe uz organizirani autobusni prijevoz.

Kristina Bakula napomenula je da će se hodati za “ono što je najdragocjenije – za život, obitelj i našu domovinu Hrvatsku”.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Oba prosvjeda počet će u subotu, 20. svibnja u 10 sati. U Zagrebu povorka kreće od Trga dr. Franje Tuđmana Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.[/box]


Komentari