(FOTO) Jeste li primijetili skriveni biser u haustoru kuće u Radićevoj 50?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Istinski zaljubljenik u Zagreb, doista ima materija za istraživanje samo ako zakorači u jedan od ovih haustora.

Stare zagrebačke zgrade i kuće pravo su vrelo povijesti našeg grada, od tajanstvenih priča o tunelima čiji se ulazi nalaze u njihovim podrumima do malih antikviteta “zalutalih” u 21. stoljeće kao podsjetnika na zagrebačku prošlost. Istinski zaljubljenik u Zagreb, doista ima materija za istraživanje samo ako zakorači u jedan od ovih haustora. Miris prošlosti i hladni zidovi kao da pričaju priču o voljenom gradu.

Jedna od takvih kuća nalazi se u Radićevoj 50, a naš sugrađanin Željko odlučio je zaviriti u njezin haustor kroz otvor poštanskog sandučića, a prizor koji je zatekao ovjekovječio je fotografijom za divljenje.

“U haustoru kuće u Radićevoj 50 i neki broj, (parna strana ulice) starinski wasserleitung još uvek u funkciji i služi stanarima zgrade! Slikano kroz otvor za pismene pošiljke, otvor poštanskog sandučića” podijelio je Željko sa sugrađanima u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.

Lovrec Željko/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Lovrec Željko/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Kako je pojasnio, firma koja ih je montirala u Zagrebu zvala se “Dragutin Pernat”. Neki od sugrađana ovakav lavabo još uvijek imaju doma, a oni koji ga nemaju trude se nabaviti ga. Razumljivo, ima li kaj ljepše od daška prošlosti unutar naša 4 zida?


Komentari