(FOTO) Javno okupljanje na Markovu trgu protiv pobačaja: ‘Prijeti nam i zla rodna ideologija’

FOTO: Zagreb.info

Zaklada Vigilare inicijator je i pokretač spomenute inicijative koja se provodila pod nazivom „Imam pravo živjeti!“.

U petak 13. listopada 2017. godine, u 11 sati održalo se javno okupljanje na Markovu trgu povodom predaje 168 561 prikupljenog potpisa u najvećoj nacionalnoj pro-life peticiji za zaštitu nerođenih i pomoć trudnicama koju je tijekom ožujka i travnja 2017. provela građanska inicijativa „Prolife.hr“.

Zaklada Vigilare inicijator je i pokretač spomenute inicijative koja se provodila pod nazivom „Imam pravo živjeti!“.

 

‘Kad zlu odškrinete vrata, ono se ne zaustavlja’

“Potpise koji predstavljaju glasove onih koji još ne mogu viknuti da žele živjeti uručit ćemo onima koji odlučuju u naše ime i u ime nerođene djece, koji odlučuju o tome hoće li netko živjeti ili ne.

U prosincu prošle godine predali smo Ustavnom sudu veliku dopunu ustavne tužbe protiv postojećeg Zakona o pobačaju. Na više stotina stranica domaći i međunarodni stručnjaci izložili su argumente da je čovjek živo biće od svojeg začeća i da mu to nitko nema pravo taj život oduzeti.

Odluka Ustavnog suda od 2. ožujka poznata je: Hrvatski sabor mora promijeniti Zakon o pobačaju u roku od dvije godine. Ovom peticijom poručujemo Saboru i Vladi kakav zakon Hrvatska želi, ali i onom što ne želimo za naše društvo i našu djecu”, kazali su organizatori na početku.

Građanima su se obratili članovi inicijative i njezini suradnici, a prvi je bio Vice Batarelo, inicijator nacionalne peticije i predsjednik udruge Vigilare.

“Djeca su naša budućnost, budućnost svih nas ovdje okupljenih i naše domovine Hrvatske. Danas ovdje dižemo glas za njih i njihova prava, prvenstveno za one najmanje koje je najlakše ignorirati i zaboraviti, i koji nemaju svoj glas – za nerođene. Kao što je rečeno, 168. 651 građanin potpisao je nacionalnu peticiju za život kojim smo od zakonodavaca zatražili sljedeće:

Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade i narodni zastupnici,

tražim od vas da zakonski zaštitite nerođeni život u Hrvatskoj i konkretno pomognete ženama koje žele roditi svoje dijete. Je li to tako teško? Tražimo li previše kad zahtijevamo da se svako začeto dijete ima pravo roditi i poput vas i mene razviti svoj život u punini.

Dosta nam je sufističkih izmišljotina, demagogija i naposljetku gnjusnih laži. Primjerice, da ne znamo kad život počinje, da su to samo nakupine stanice, da je ovo samo žensko pitanje i ovo najnovije, da je dijete osoba tek kad se rodi. Dosta nam je onih koji revitaliziraju život i smatraju da su pozvani odlučiti tko hoće, a tko neće dobiti priliku na ovome svijetu.

Sad, danas, ovdje u Hrvatskoj zakonski po kratkom postupku presuđuju rođenima, sutra će o teško oboljelima, a nitko ne može znati tko je sljedeći. Kad zlu odškrinete vrata, ono se ne zaustavlja nego samo grabi i grabi dok vas potpuno ne uništi.

Zato s ovoga mjesta želim poručiti i novoizabranom sucu ustavnog suda Goranu Solancu koji život naziva idejom, kojem je život nešto apstraktno, što bi država samo načelno trebala štititi. Nećemo mirno gledati kako širi svoju propagandu. Dapače, od današnjeg dana nadalje inzistirat ćemo na njegovoj ostavci jer je prvog dana svog mandata opasno revitalizirao život i otvoreno propagirao tzv. gay brakove iako je hrvatski narod u Ustav upisao svoju definiciju braka. Ustavnom sucu koji širi protuustavne ideje u toj instituciji ne smije biti mjesta.

Danas je točno 100. obljetnica ukazanja naše Gospe u Fatimi, u Portalu i Čuda Sunca. Gospino nam proročanstvo kaže da svijet moramo posvetiti njezinom bezgrešnom srcu inače će se iz Rusije početi širiti zablude.  I bila je, naravno, u pravu. Komunistička Rusija prva je ozakonila abortus. Ta zabluda i to zlo proširilo se po cijelom svijetu, a našu je Hrvatsku zarazilo 1978. kada je ovdje legaliziran abortus. Komunistički režim otvoreno je kršio ljudska prava pa tako i ono najvažnije, pravo na život. Kako ljudi nisu mogli utjecati na zločinačke političke režime, s vremenom su se s time pomirili.

No, ova generacija živi u slobodnoj demokratskoj Hrvatskoj i može utjecati na javne politike. Zato smo mi danas ovdje da u ime nekoliko desetaka tisuća hrvatskih obitelji kažemo da abortusu u Hrvatskoj više nema mjesta, da ne može u ime navodnih ljudskih prava žene nekome oduzeti osnovno ljudsko pravo na život.

Ovom peticijom tražimo i da Vlada konkretnije pomogne trudnicama kako bi što lakše prošle kroz blaženo stanje prve mjesece majčinstva. U znaku potpore trudnicama potpise ćemo Sabor uvesti u 12 novih dječjih kolica, koje ćemo potom donirati udruzi Betlehem i Domu za žene Sv. Ane u Rijeci.

Zašto baš 12 kolica? Računa se da dnevno toliko djece ne dobije u Hrvatskoj priliku za život nego budu pobačena. Svakog dana njih 12. Želimo da svi zapamte taj broj i da zajedno radimo na njegovom smanjenju tako da u skorijoj budućnosti padne na nulu.

Zakon o pobačaju izravna je ugroza za nerođene, ali mi ovdje moramo spomenuti djecu koja su imala pravo roditi se i koji također ugrožavaju suludi zakonski i podzakonski akti. Sad nam je između narodnih krugova nameće jedna zla ideologija s kojim će, ako Hrvatski sabor učiniti tu veliku pogrešku, biti usklađeni svi naši zakoni.

To je rodna ideologija koja se pokušava zamaskirati u borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Na ovom trgu ispred najviše izvršne zakonodavne vlasti želimo vrlo jasno poručiti: Gospodine Plenkoviću, odbacite Istanbulsku konvenciju, nemojte ratificirati taj vrlo kontroverzni međunarodni projekt koji će naše zakone, školske programe i naposljetku društvene norme promijeniti iz temelja”, kazao je Batarelo.


Komentari