(FOTO) Hvalevrijedna akcija: Policajci pomogli građanima u teškim zimskim uvjetima

FOTO: PUZ

Novonastali zimski uvjeti traže brz i učinkovit odgovor policije građanima koji su najugroženiji i kojima je pomoć najpotrebitija. Stoga je na području Policijske uprave zagrebačke na više lokacija provedeno niz policijskih postupanja, koja su za cilj imala pomoć sugrađanima u nevolji.

U Žumeberačkom kraju visina snijega iznosi i do jednog metra. Kako je taj kraj slabo naseljen, uz pomoć gradskih službi Grada Samobora i zalaganjem policijskih službenika PP Samobor, očišćena je cesta koja vodi prema mjestu Poklek i dalje prema graničnom prijelazu Novo Selo Žumberačko. Policijski službenici su ujedno posjetili stanovnike naselja Poklek te su im pomogli u čišćenju snijega s puteva koji vode do njihovih kuća.

Isto tako su policijski službenici PP Jatrebarsko, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Jastrebarsko pomogli građanima starije životne dobi na području općina Krašić i Žumberak u čišćenju snijega i cijepanju drva. Zajedno s djelatnicima Crvenog križa, policijski službenici dostavili su stanovnicima snijegom odsječenih predjela pakete s hranom.


Komentari