Drugačiji od svih: Splićanin s revolucionarnim idejama ruši Bandića

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Još jedan kandidat za čelo Zagreba.

Politolog Hrvoje Franušić u srijedu je objavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, pa tako utrka za šefa metropole postaje još neizvjesnija.

Radimo ono što je ispravno, a ne ono od čega imamo koristi – njegova je ideja za upravljanje gradom te se to ističe kao njegova razlika od ostalih kandidata.

Predstavio je tri, po njemu, revolucionarna principa za upravljanje Zagrebom. Za početak obećaje kako neće uzeti ni jednu kunu naknade za izbornu promidžbu, potom da će si ukoliko ga izaberu prepoloviti plaću i taj novac dati u poseban fond za razvoj srednjeg i malog poduzetništva, a treće obećanje je kao gradonačelnik treba biti četiri godine.

Kao krcijalne gradske probleme izdvaja manjak strategije u recikliranju otpada, uklanjao bi automobile iz centra grada, te nije zagovornik gradnje garaža u centru grada.

Poglavarstvo će “otvoriti kao paštetu” kako bi poslovanje bilo transparentnije.

>>>Bruna Esih o kandidaturi za gradonačelnicu: Njezin odgovor je bio kratak i jasan

Inače, Franušić je rođen u Splitu 1965., dok u Zagrebu živi zadnjih 17 godina. Zaposlen je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i diplomirani politolog. Iskustvo u vanjskoj politici ima i kao diplomat pri Svetoj Stolici.

 


Komentari