Dom Sveta Ana dobiva peti odjel za oboljele od Alzheimera

Zagreb.hr

Radovi u Domu za starije osobe Sveta Ana odvijat će se punom parom. Predviđeni rok za završetak radova je sedam mjeseci, što će Grad koštati preko osam milijuna kuna, a na gotovo tisuću kvadrata bit će smješteno 40-ak oboljelih od Alzheimera.

– Ovo je peti Odjel koji radimo zajedno i idemo dalje. Hvala svima koji su pomogli da danas započnemo s radovima i vidimo se za najkasnije sedam mjeseci kada ćemo otvoriti Odjel. Ovime dižemo standard ljudi oboljelih od raznih oblika demencije, a pomažemo i njihovim obiteljima – izjavio je gradonačelnik Milan Bandić.

Prema riječima ravnateljice Doma za starije osobe Sveta Ana dokumentacija se pripremala dvije godine.

– Kada čovjek oboli onda ne samo da on ima dijagnozu nego puca i njegova obitelj s obzirom da se radi o specijalnoj bolesti i da se treba brinuti 24 sata dnevno, zato su ovakvi odjeli neophodno potrebni. Ovo će biti najveći Odjel i nadam se najbolji na nivou Grada Zagreba. Naše korisnike molimo za veliko strpljenje jer će sad biti puno buke i prašine. Oni imaju dosta iskustva s time, ali moramo paziti i na njihove članove obitelji s obzirom da će biti novi uvjeti – dodala je ravnateljica Doma za starije osobe Sveta Ana.


Komentari