Dobio prostor na Trgu bana Jelačića za udrugu belota, a on ga koristi za stanovanje

Flickr.com

Prema DORH-u Pil je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, te za to traže osam mjeseci zatvora.

Već 15 godina udruga BK Velebit, inače registrirana kao kulturna i humanitarna udruga koja pruža pomoć djeci s posebnim potrebama, koristi prostor od 183 m2 na trgu bana Josipa Jelačića, međutim Josip Pil (70), poznatiji kao Braco te osnivač Udruge BK Velebit koristi navedeni prostor kao stanovanje, piše Jutarnji list.

Pil je optužen na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu jer je krajem 2013. i 2014. predao Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, presliku ugovora na neodređeno vrijeme iz 2003. godine o korištenju prostora-stana, a koji je prema njemu potpisala tadašnja gradonačelnica Vlasta Pavić.

Općinsko državno odvjetništvo tvrdi da se sporni ugovor ne nalazi u Gradskom uredu pod klasifikacijom koji stoje na preslici ugovora. Pil je u siječnu 2014. godine osobno predočio presliku ugovora službenicima grada kako bi mogao nesmetano koristiti prostor, piše Jutarnji list.

Navedeni prostor dobila je udruga BK Velebit 2003.godine, a iznos naknade za taj prostor je 20 kuna po metru kvadratnom.

Prema DORH-u Pil je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, te za to traže osam mjeseci zatvora.

Pil pak tvrdi kako je sve u redu jer ima osobnu iskaznicu s tom adresom, te da je on bio taj koji je 2014.godine podnio kaznenu prijavu protiv grada jer je netko uklonio originalni dokument.

Na suđenju je bila pozvana i Vlasta Pavić, tadašnja gradonačelnica čiji se potpis nalazi na prvom ugovoru o korištenju prostora. Pavić je izjavila kako nije potpisala sporni ugovor te kako nema parafa osoba koje su sudjelovale u izradi ugovora, navodi Jutarnji list.

Očekuje se da će uskoro svoj iskaz pred sudom dati i sadašnji gradonačelnik Milan Bandić.


Komentari