Detaljni popis aktualnih radova u Zagrebu

zagreb.info / Ilustracija

Radovi na cestama uvjetuju izmjene u javnom prijevozu.

Zbog radova na pripajanju novoizgrađene Servisne ceste na Slavonsku aveniju, do srijede 25. listopada, u vremenu od 8 do 16 sati, promet će se odvijati lijevom prometnom trakom Slavonske avenije u smjeru istok, nakon Ulice V. Resnik, u dužini od 120 metara.

Obnova kolnika i parkirališnih mjesta u Ulici grada Mainza do 25. listopada

Do 25. listopada obnavljaju se  kolnik i parkirališna mjesta u Ulici grada Mainza (Trg Francuske republike) na dijelu od Slovenske do Reljkovićeve. Ulica je zatvorena za sav promet, a obilazni pravac za vrijeme radova je: Ulica grada Mainza – Slovenska – Fonova – Hanuševa – Republike Austrije – Ilica.

Zatvoreno Fakultetsko dobro zbog rekonstrukcije do 28. listopada

Ulica Fakultetsko dobro do 28. listopada zatvorena je za promet od Maksimirske ceste prema sjeveru. Radovi obuhvaćaju proširenje kolnika s dvije prometne trake, uređenje 50-ak parkirnih mjesta i pješačke staze uz ogradu Zoološkog vrta. Također, na samom kraju prometnice, predviđena je okretnica za autobuse, a u samoj zoni ulaza planirana je izgradnja autobusnih ugibališta.

Ulica Bartola Kašića u Sesvetama zatvorena do 3. studenog

Ulica Bartola Kašića u Sesvetama bit će zatvorena za sav promet od Planinske ulice do Ulice I. Ančića do petka 3. studenoga zbog uređenja kolnika. Za vrijeme radova promet se odvija prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Rekonstrukcija cjevovoda zatvara dio Ulice Josipa Šabana do 13. studenog

Ulica Josipa Šabana, na dijelu od Kvaternikove do Ulice Fraterščica, zatvorena je za sav promet do 13. studenoga zbog rekonstrukcije vodoopskrbnog cijevovoda. Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova su: Kvaternikova – Mikulići – Fraterščica i obratno te Kvaternikova – Franje Nevistića – Fraterščica i obratno. Do srijede 20. rujna onemogućeno je i prometovanje Kvaternikovom ulicom u zoni raskrižja s Ulicom Josipa Šabana.

Ostali radovi na cestama

Na području grada u tijeku su i druga uređenja prometnica koja ne utječu značajnije na cjelokupan tijek prometa:

Kružna ulica, Blatnička ulica, Ulica Mokrice, Jelšanska ulica, Brebernička ulica, Ašpergeri – Vatrogasna, Rudopoljska ulica, Opatovačka ulica, Ulica B. Kašića, Zagorska ulica, Labinska ulica, Ulica D. Gervaisa, Kurirska ulica. Ulica M. Gavazzija, Čulinečka cesta, Ožujska ulica i Ulica M. Trnine.​

Tijekom radova promet teče prema privremeno postavljenoj signalizaciji.


Komentari