CRKVA NA KAJZERICI DOBILA ADEKVATNU LOKACIJU: Neće se graditi na površini namijenjenoj za park

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Građanska incijativa “ZaKaj? Za Kajzericu” odličan je primjer kako se izboriti za svoj kvart.

Stipe Zeba, savjetnik za vjerska pitanja gradonačelnika Milana Bandića, gostovao je 26. rujna na HR1, a na voditeljičin upit o izgradnji crkve na Kajzerici pojasnio je i buduću lokaciju Crkve. Ona će se graditi na gradskom zemljištu, u blizini vrtića i škole.

Podsjetimo, prije godinu dana gradonačelnik je forsirao izgradnju crkve na zelenoj površini, za koju su stanovnici Kajzerice pokrenuli inicijativu da se uredi kao park. Okupljeni u udrugu građana “Zakaj?Za Kajzericu!” stanovnici su se prvotno borili za otvaranje vrtića i škole na Kajzerici, a nakon što su ih i dobili, pokrenuli su nove incijative- za park, trg i igralište.

Novinari su ga tada pitali kako komentira što svi stanovnici Kajzerice nisu za to da se na toj plohi gradi crkva, Bandić je rekao kako bi i on isto, na primjer, htio biti predsjednik SAD-a, ali zna da to ne može biti, ali bi neku drugu funkciju u Hrvatskoj, višu i odgovorniju mogao obnašati, ako mu građani ukažu povjerenje.

No, čini se da je gradonačelnik u ovom slučaju ipak popustio, potaknut mišljenjima savjetnika Stipe Zebe, same udruge građana, ali i župnika s Kajzerice.

>>>BANDIĆ ODLUČIO KAJZERICU PRETVORITI U ‘MALI BUNDEK’: Izgradit će središnji trg, park i crkvu!


Komentari