Boysi obilježili obljetnicu povratka svetog imena Dinamo i poslali bitnu poruku!

Zagreb.info

Na današnji dan 14. veljače 2000. godine Skupština tadašnje NK Croatie tajnim glasovanjem donijela je odluku o povratku imena Dinamo.

Borba za “sveto ime” vodila se godinama, a na samo Valentinovo na naslovnici Sportske novosti “vrištala” je rečenica – DANAS SE VRAĆA dinamo!

Višegodišnja borba za Dinamo bila je žestoka. Navijačima su se otimali šalovi, a poznati transparent Dinamo Svetinja bio je konstantno na meti. Prema nekim pričama, prvog predsjednika je taj transparent najviše “pekao”. Dinamovim obilježijma nije bilo mjesta na stadionu, a navijači su bili spremni na svaki okršaj kako bi Dinamo ipak bio na tribinama.

Predsjednik Tuđman je nakon nekog vremena shvatio da Zagreb diše Dinamo, da nikakva politika ne može to ime ugasiti.

“Imamo Dinamo”, viknuo je Zajec, tog 14. veljače, a masa ispod stadiona je eksplodirala. Baklje su osvijetlile nebo iznad Zagreba, a orilo se toliko jako da se moglo čuti sve do Trga bana Jelačića, ma tresao se cijeli grad…

Već 18 godina Valentinovo je njihov dan. Tako su se, ove godine, predstavnici svih kvartova Bad Blue Boysa Novi Zagreb okupili kako bi zajedno obilježili ovu ponosnu obljetnicu te poslali poziv za derbi protiv Hajduka koji će se odigrati u nedjelju, 18. veljače.

Zagreb.info

Kako kažu, zajedničkim snagama trude se vratiti i održati duh Zagreba, unatoč realnoj situaciji koja ih nije pokolebala.

Kao što se nisu pokolebali niti 13. svibnja na utakmici koja je označila početak Domovinskog rata. Kao što se nisu pokolebali u dugogodišnjoj borbi za povratak imena zagrebačkog kluba, a niti u ovoj, težoj borbi – za Dinamovu dušu i pošteni nogomet.

“Svi na derbi!”, poručuju Boysi!

 


Komentari