Bicikli u autobusima nose i stroga pravila: Bandić demonstrirao kako ih ispravno koristiti

Facebook

Na zadovoljstvo ljubitelja biciklizma, kako je prethodno i najavljeno, u ranim jutarnjim satima započela je realizacija pilot projekta „Biciklom na autobus“.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u nazočnosti suradnika i voditeljice Podružnice ZET, Ljube Romčević – Žgele, tom je prilikom na terminalu Mihaljevac i demonstrirao postavljanje bicikla na za to predviđeni nosač.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]ZET je, podsjetimo, u suradnji s Gradom Zagrebom, omogućio prijevoz bicikala od 1. ožujka do 1. studenoga na brdskim autobusnim linijama 102 Britanski trg – Mihaljevac, 103 Britanski trg – Kraljevec te na izvanrednoj liniji 140 Mihaljevac – Sljeme. [/box]Svoje ljubimce na dva kotača, vlasnici mogu staviti na posebne nosače koji se nalaze na stražnjem kraju autobusa i na taj si način olakšati dio planiranog puta. Usluga je, uz kupnju uobičajene karte, potpuno besplatna, a na nosače je moguće istovremeno postaviti tri bicikla.

Važno je istaknuti kako se bicikli prevoze na vlastitu odgovornost,a biciklist je pritom dužan :

-korištenje usluge najaviti vozaču
-sam postaviti i skinuti bicikl
-koristiti prva vrata za ulazak u autobus
-izvijestiti vozača do koje će se stanice bicikl prevoziti
-potvrditi vozaču da je bicikl, nakon izlaska i uklonio

U ZET-u napominju, bicikl se na nosač smije staviti ili s njega ukloniti isključivo na za to predviđenim stajalištima, a osobe mlađe od 18 godina bicikl smiju postavljati samo u nazočnosti odrasle osobe.

Tijekom pilot projekta prikupljaju se dojmovi, potrebe i prijedlozi vezani uz uslugu, a nositelji projekta su Gradski uredi za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada te Gradski ured za prostorno uređenje.

>>>Od ožujka do studenog moći ćete unijeti bicikle u autobuse

>>>PILOT-PROJEKT: Uz pomoć autobusa moći ćete besplatno prevoziti bicikle


Komentari