Bandićeve mjere štednje: Vozi se u Mercedesu vrijednom 400 tisuća kuna, planira unajmiti još 82 vozila

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak se, na dodjelu Zlatne medalje Grada Zagreba požrtvovnom vatrogascu Tihomiru Kuneku, dovezao u luksuznom automobilu. Radi se o Mercedesu E klase 220 d čija se vrijednost procjenjuje na 60. 000 eura.

“Njegov automobil je na popravku, stoga gradonačelnik koristi zamjensko vozilo”, rečeno nam je tada iz Grada. Podsjetimo, Milan Bandić uglavnom je do sada koristio Audi A6, a iz tvrtke Viator s kojom Grad surađuje potvrđuju da je njegov automobil na servisu, zbog čega su mu dali zamjensko vozilo.

“Grad Zagreb predmetno vozilo Mercedes E klase 220D reg. oznaka DA229FA koristi kao zamjensko vozilo. Vozilo je dano iz redovne rent a car flote te stoga nema registarske oznake grada Zagreba. Osiguravanje zamjenskog vozila iste klase ili sl. klase je praksa svih rent a car kompanija u RH, pa tako i tvrtci Viator d.o.o. U konkretnom slučaju zamjensko vozilo može biti korišteno sve dok se ne utvrdi i otkloni kvar na vozilu koje je u servisu te kao takvo ne predstavlja nikakav dodatan trošak za sam Grad Zagreb”, kazala nam je Lidija Škarica, voditeljica prodaje ove tvrtke.

U Narodnim novinama je 18.1. objavljeno kako je ponuda upravo navedene tvrtke odabrana na natječaju za najam vozila koji je raspisao Grad. Ponuda je odabrana po cijeni od 4.934.800, što s PDV – om iznosi 6.168.500

U troškovniku je navedeno kako Grad Zagreb planira unajmiti čak 82 vozila.

Radi se o 33 osobna automobila – kao Volkswagen Polo, Renault Clio, Opel Corsa ili jednakovrijedna vozila, 40 automobila – kao Volkswagen Golf, Renault Megane, Opel Astra, Škoda Octavia, Hyundai Elantra, Ford Focus ili jednakovrijedna  vozila, 4 osobna automobila – kao Ford Mondeo, Opel Insignia, Peugeot 508 ili jednakovrijedna vozila,  1 osobni automobil – kao Audi A4, Mercedes C klasa, BMW 3 ili jednakovrijedno vozilo, 1 osobni automobil – kao Audi A6, Mercedes E klasa, BMW 5 ili jednakovrijedno vozilo, 1 kombi vozilo – kao VW Multivan, Mercedes V klase ili jednakovrijedno vozilo, 1 vozilo – kao eSmart, Nissan Leaf, VW eUP, Citroen C zero ili jednakovrijedno vozilo, “1 dostavno vozilo – kao VW Caddy, Renault Kangoo, Fiat Doblo, Citroen Berlingo ili jednakovrijedno vozilo. Najam ovih vozila ugovara se na period od 730 dana.

>>>Stojak upozorava: ‘Ovo je prava istina o financijskoj situaciji u Gradu Zagrebu!’

Zanimljivo, ovaj trošak poklapa se s najavljenim mjerama štednje i rezovima u rashodima Grada o kojima gospodin gradonačelnik govori već mjesec dana. Podsjetimo, proračunskim korisnicima uputio je dopis o štednji, zaposlenicima Holdinga pokušao je smanjiti božićnice pozivajući se na velike troškove, a najavio je i smanjivanje plaća pročelnicima, kao i samome sebi.

Sudeći prema predmetu “Najam motornih vozila” objavljenom u Narodnim novinama, netko bi gradonačelnika trebao educirati o značenju riječi “štednja”.

 


Komentari