BANDIĆEV ADUT ZA PROLAZ PRORAČUNA? Predlaže ogromne povišice za članove gradskih i mjesnih odbora

Ivan Ramađa

Postoji mogućnost da proračun za iduću godinu neće biti izglasan.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, poznat je po povlačenju “čudnih” poteza pred lokalne izbore. Jedan takav naći će se na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine koja će se održati 20. prosinca, a riječ je o povećanju plaća članovima gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Ovu je informaciju s javnosti podijelio gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak, uz prilaganje tablice na kojoj je jasno vidljivo o kakvim se povišicama radi.

Prema tablici koju je objavio Stojak, radi se o enormno većim plaćama.

Pa je tako predsjednik vijeća gradske četvrti tako je dosad mjesečno primao 7181 kunu bruto, a po Bandićevom prijedlogu trebao bi primati 12.400 kuna bruto, dok je predsjednik vijeća mjesnog odbora primao 1602 kune bruto, a po novom prijedlogu trebao bi primati 4650 kuna bruto.

Podsjetimo i da je gradonačelnik u problemu zbog podrške proračunu za iduću godinu. Naime, na prvom čitanju proračuna, 1. prosinca, zastupnici su najavili da ga neće podržati, pri čemu je najglasniji bio šef zagrebačkog HDZ-a, Andrija Mikulić.

U međuvremenu, pripadnici HDZ-a za medije su ustvrdili da je u pitanju samo mogućnost da proračun neće biti izglasan. U ovom kontekstu bitno je naglasiti da sa čak 17 gradskih četvrti upravlja HDZ čiji bi predsjednici vijeća gradskih četvrti najviše profitirali novim prijedlogom o povećanju plaća.

Je li riječ o još jednom adutu Milana Bandića za spašavanje gradskog proračuna, procijenite sami.

>>>‘TAJNI PLAN’ ZA RUŠENJE BANDIĆA? Zastupnici će rušiti prijedlog proračuna


Komentari