Bandić želi preuzeti muzej F. Budicki, ali je na ovo zaboravio!

Ivan Klindić

Muzej starih automobila Ferdinand Budicki ovršen je i do 27. veljače bi trebao isprazniti prostore, zbog čega je pokretač i voditelj muzeja Valentino Valjak izrazio nezadovoljstvo ustvrdivši da iza cjelokupnog procesa stoje i politički pritisci te drugi interesi.

Muzej F. Budicki zbog duga za korištenje gradskog prostora, blokade računa i ovrhe, nakon pet godina rada mora iseliti iz prostora na Zavrtinici te ga predati gradu.

Zagrebački gradonačelnik u utorak je poručio da se muzej neće “ugasiti” nego će nastaviti s radom na čelu s čovjekom koji će ga kompetentno, stručno i s ljubavlju voditi.

“Muzej će biti tamo ili negdje drugdje 100 posto, ali neće biti privatiziran i neodgovorno i neozbiljno vođen, sve do požara koji se dogodio neki dan. Za dva mjeseca će postojeći gospodin biti deložiran iz prostora sukladno pozitivnim propisima i zakonu, a onda ćemo muzej urediti i naći čovjeka koji će ga kompetentno, stručno i s ljubavlju voditi. Znači, Muzej F. Budicki ide dalje”, izjavio je Bandić.

Na ovu Bandićevu poruku reagirao je Most nezavisnih lista – Zagreb koji poziva gradonačelnika da jednako odlučno smjeni nesposobne voditelje i u vlastitoj gradskoj upravi. Počevši od samog sebe.

“Muzej automobila Ferdinand Budicki ide dalje, ali uz stručno i kompetentno vodstvo – izjavio je gradonačelnik Bandić i tako najavio preuzimanje muzeja u gradske ruke.

Time je Valentina Valjka, dosadašnjeg voditelja i pokretača muzeja, zbog duga od pola milijuna kuna za hladni pogon proglasio nesposobnim voditeljem. Radi li se o obračunu na osobnoj razini ili želji da se muzej izbaci iz prostorija na atraktivnoj lokaciji u centru grada, priča je za sebe.

Pozivamo gradonačelnika da jednako odlučno smjeni nesposobne voditelje i u vlastitoj gradskoj upravi. Mogao bi krenuti od osobe koja u 15 godina nije riješila problem Jakuševca i zbrinjavanja otpada u našem gradu, a još uporno i besramno priča o desetak velikih projekata u Zagrebu od kojih nijedan nije realiziran”, poručuju iz zagrebačkog Mosta.


Komentari