Bandić odustaje od Savice: ‘Neću raditi ništa protivno volji građana’

FOTO: Facebook / Savica ZA park

Ipak je pokleknuo.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je odustajanje od preuređenja parka Trnjanska Savica. Izjavio je da neće raditi ništa protivno volji ljudi, a park će vratiti u prvobitno stanje.

Bandić je kazao da ne zna tko prosvjeduje na Savici, no ističe da su među prosvjednicima neki od njegovih protukandidata.

Savica je, ističe Bandić, projekt od 11 milijuna kuna, no kaže da ako većina ljudi na Savici izrazi da ne želi park, vratit će ga u prvobitno stanje jer se na silu, kaže zagrebački gradonačelnik, ništa ne radi, naglasivši da “gradonačelnik nikada neće tamo raditi išta protivno volji ljudi“.

Međutim, od projekta ne odustaju ni oni u Gradskoj upravi, dok građani ne odustaju od akcija i protesta. Iz tog će razloga, kaže Bandić, ovaj projekt napraviti negdje drugdje. No, pričekat će, kaže, još nekoliko dana i vidjeti kakva hoće li se situacija razbistriti.

Stanovnici Savice već danima prosvjeduju u parku, a uveli su i 24-satno dežurstvo. Traže javnu raspravu i transparentni natječaj za preuređenje parka.  Ono što zamjeraju projektu je da predviđaju više od 40% njegove sadašnje površine pokrije betonom, plastikom i umjetnim travom. Time bi se uklonila prirodna trava i srušila stabla stara 20-ak godina.

Podsjećamo, Bandić je prije manje od dva tjedna izjavio da će “nakon uređenja park na Trnjanskoj Savici biti još ljepši, da će biti ‘mali Bundek’ “.

Ovo je još jedan uspješan prosvjed i svojevrsna pobjeda stanovnika Savice. Građani su prošle godine uspjeli prosvjedovati protiv gradnje crkve na Savici, a naposljetku se od gradnje odustalo.

>>> Aktivisti sa Savice obratili se ministru: ‘Narušena su nam prava, sada je vrijeme i mjesto da pomognete’

>>> Sat dežurstva na Savici odradila i Anka Mrak-Taritaš

>>> Bandić ne odustaje: Akcije i protesti na Savici ne staju, građani organizirali 24-satno dežurstvo

>>> Građani blokiraju radove i dežuraju na Savici: Stigla i policija, Bandić navodno šalje pojačanje

>>> Stanovnici Savice stat će i pred bagere, ali betonizaciju parka ne dopuštaju


Komentari