ŠTO ĆE RADITI U 18 SATI? Bandić suptilno poručio javnosti kako neće podržati prosvjed (FOTO)

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Prosvjedu podrške kurikularnoj reformi samo u Zagrebu trebalo bi se naći oko 16 tisuća ljudi, no, ne i gradonačelnik Milan Bandić.

Ako je vjerovati društvenim mrežama na današnjem prosvjedu podrške kurikularnoj reformi samo u Zagrebu trebalo bi se naći oko 16 tisuća ljudi, no, ne i gradonačelnik Milan Bandić. On je, naime, u svoj raspored, 1. lipnja točno u 18 sati, kada počinje i prosvjed, odlučio ubaciti humanitarnu akciju za bolnicu Goljak.

Kako stoji na natpisu na jednoj prodavaonici DM-a, Bandić je baš na dan velikog prosvjeda odlučio biti blagajnik i sav prihod koji on naplati donirat će se Specijalnoj bolnici Goljak. Nema tu ništa sporno, štoviše, lijepa je to gesta gradonačelnika, no, pomalo je čudno to što Bandić neće podržati Zagrepčane i općenito javnost u namjeri da se provede nužna reforma obrazovanja.

Ipak, ono što se može očekivati jest to da će Bandić nešto kasnije pridružiti prosvjedu podrške, a možda čak i neće, no, ovaj natpis na DM-u daje izravan i jasan odgovor na parolu prosvjeda koja glasi “Gdje ćeš biti 1.6.2016 u 18 sati”?

Prosvjeduje se u cijeloj Hrvatskoj

Kako smo već pisali, podršku prosvjedu, koji baš na Međunarodni dan roditelja organizira Inicijativa Hrvatska može bolje, dale su 204 udruge različitog područja djelovanja, videofilmiće potpore snimaju istaknuti pjevači i glumci poput Mile Kekina i Nine Violić, prosvjed se, osim na glavnom zagrebačkom trgu, organizira u još desetak hrvatskih gradova te u hrvatskim zajednicama u Londonu, Berlinu, Bruxellesu, Budimpešti, Parizu, pa čak i Šangaju, a dolazak najavljuju tisuće građana.

Kako su istaknuli organizatori prosvjeda, prosvjed neće i ne smije biti politički obojen, baš kao što takve “boje” ne smiju imati ni obrazovanje ni reforma. Pokušaj zaustavljanja kurikularne reforme koja se priprema dvije godine i ostavke vodstva radne skupine na čelu s dr. Borisom Jokićem bili su okidač koji je doveo do prosvjeda.

>> BANDIĆEVA STRANKA ‘365’ DOBRO SE OBRUKALA: Na vratima kluba birača osvanula ironična poruka (FOTO)

>>> MNOGOBROJNI POZNATI DOLAZE NA PROSVJED ‘HRVATSKA MOŽE BOLJE’: Evo koji su njihovi razlozi dolaska


Komentari