Andrija Mikulić: ‘Promjenu dokumenata građanima koji žive na Trgu maršala Tita financirati će Grad’

Dražen Komar

Andrija Mikulić najavio je i obnovu Gradske skupštine.

Predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić, održao je danas neformalno druženje s novinarima uoči sjednice Gradske skupštine koja bi se trebala održati u četvrtak.

Mikulić se dotaknuo neizbježne teme o povećanju broja gradskih ureda te je prokomentirao kako će novootvoreni uredi doprinjeti transparentnosti i kvaliteti.

“Bez obzira što se broj gradskih ureda povećava, ako će to pridonijeti transparentnijem funkcioniranju i jednostavnijem i efikasnijem sustavu, te pojedine djelatnosti dobiti pozornost koju zaslužuju, mislim da je dobra stvar da se uredi razdvajaju. Kad imate na jednom mjestu obrazovanje, kulturu i sport to nije dobro”, ističe Mikulić.

Osvrnuo se i na današnji prosvjed zbog imena Trga maršala Tita te je kazao kako je prosvjed ustavno pravo i da ne vidi u tome ništa loše. Također je napomenuo da o imenu Trga tek treba odlučiti Gradska skupština, a njihova odluka ovisit će o broju zastupnika koji će biti prisutni na sjednici.

“Prije svega ustavno pravo svakoga je prosvjedovati, iskazivati javno svoje mišljenje. S druge strane, Skupština Grada Zagreba je ta koja donosi odluke o preimenovanju ulica, trgova i naselja. Ako ćemo imati dovoljan broj zastupnika i oni dignu ruku za ovu odluku, ona će proći”, rekao je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić.

Andrija Mikulić je također otkrio da, ukoliko Skupština potvrdi promjenu imena ovog Trga, promjenu dokumenata građana koji na njemu žive financirati će Grad.

“U javnosti se govorilo o problemu promjene dokumenata građana koji žive na Trgu maršala Tita. Promjenu dokumenta financirati će Grad”, izjavio je Mikulić.

Mikulić je najavio i obnovu prostorija Gradske skupštine.

 

 

 


Komentari