Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici: Upoznajte unutrašnjost aviona, i dođite uživati u akrobacijama

youtube.com

Zna se da je Velika Gorica grad zrakoplovstva.

Grad Velika Gorica kao organizator, uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te domaćinstvo Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica, dana 13. svibnja 2017. godine priprema zrakoplovni dan u Velikoj Gorici – događanje pod nazivom “AIRVG2017”.

Posjetitelje na prvom velikogoričkom aeromitingu AIRVG2017 očekuje letački i izložbeni program zrakoplovne tematike u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, Ministarstvom unutarnjih poslova, hrvatskim aeroklubovima i gospodarskim subjektima.

Predstavit će se potpisnici Povelje prijateljstva projekta “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva” koji čine okosnicu zrakoplovstva u Hrvatskoj, a posebnost ovoga događaja je što Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica po prvi puta otvara vrata svojih hangara za građane koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova. Zanimljiv će biti i letački program u kojemu je najavljena i Akro grupa “Krila Oluje” te drugi zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i PZO-a, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a RH, preleti privatnih i zrakoplova aeroklubova, ali i još poneko iznenađenje.

Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici za cilj ima promociju zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva“, a upravo pod tim nazivom od lani se provodi projekt brendiranja našega Grada.

“Velika Gorica živi uz zrakoplovstvo i tu se želimo gospodarski, turistički i na bilo kakav način prilagoditi tom izvoru dobra koji donosi snažnu razvojnu komponentu našem gospodarstvu i životnom standardu zaposlenih u zrakoplovnim djelatnostima. Mi smo naučeni živjeti s avionima, učimo to svoju djecu, i želimo sa zrakoplovstvom stvarati svoju budućnost”, poručuje gradonačelnik Dražen Barišić najavljujući prvi velikogorički aeromiting i sajam zrakoplovstva.

Velika Gorica – Grad zrakoplovstva

„Povelju prijateljstva“ Grada Velike Gorice i subjekata iz zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području Velike Gorice 5. srpnja 2016.g. potpisali su Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zračna luka Zagreb, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola „Rudolf Perešin“, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.

Grad Velika Gorica s glavnom hrvatskom zračnom lukom na svome području, civilnim i vojnim zrakoplovstvom koje djeluje na području grada, tradicijom u zrakoplovstvu, značajnim udjelom radnog stanovništva u djelatnostima zračnog prometa, efektima zračnog prometa na gospodarstvo i prihode Grada i stanovnika, obrazovnim sustavom radnog kadra za zračni promet, komercijalnim djelatnostima koje egzistiraju uz zrakoplovstvo te ukupno najvećom
koncentracijom zrakoplovnih djelatnosti na području jedne jedinice lokalne samouprave, ovim se projektom potvrđuje kao zrakoplovno središte Hrvatske – Grad zrakoplovstva.


Komentari