Želite besplatno naučiti novi jezik? Donosimo 3 najbolje aplikacije

Danas na tržištu postoji bezbroj aplikacija koje vam mogu pomoći da naučite novi jezik, pravilno.

Ok, znamo da je odlazak u stranu zemlju najbolji za učenje novog jezika, ali što kad nemamo mogućnost ostaviti sve i otići učiti francuski? Tu upadaju tečajevi, učenje preko Skypea ili aplikacije koje su nam na dohvat ruke kad god to poželimo. Možda biste trebali samo proširiti svoj vokabula, prakticirati aktivno jezik ili izmijeniti gramatiku, a za to imamo 5 najboljih aplikacija za koje tvrde da su baš poput malenog bubnjića u vašem uhu. Sve što trebate je skinuti ih i prepustiti se čarima novog jezika.

Duolingo 

Postoji mnogo razloga zašto je Duolingo jedna od najpopularnijih jezičnih aplikacija. Besplatna je, dobro osmišljena i vrlo pristupačna. Lekcije su podijeljene u komade i stvara se osjećaj kao da igrate igru. Aplikacija dijeli jezike u različite teme, poput poslovnog jezika ili osnovnih fraza, ali i na priloge, zamjenice i druge gramatičke teme. Pojavljuju se i tekst i zvuk, a zvuk možete i usporiti ako imate poteškoća. Izvrstan je uvod, često se ponavljaju stvari, a što više radite to će vaš vokabular biti bogatiji. Podržani jezici su engleski, španjolski, francuski, talijanski, portugalski, nizozemski…

duolingo-9-720x720

Tandem 

Svi znamo da je jedini način da ispravno naučimo jezik, aktivno korištenje. Srećom, tandem je usmjeren na razgovore s izvornim govornicima, a ideja je jedni drugima možete pomagati naučiti nove jezike putem teksta, zvuka ili videochata. Aplikacija vas prima i pronalazi partnera koji dijeli isti interes. Oni poučavaju vas, a vi njih. Nakon što se složite oko vremena za razgovor, možete birati određene teme, što olakšava početnu neugodu pričanja s neznancem. Besplatno je ako nađete odgovarajućeg partnera za razmjenu, a možete i platiti lekciju s profesionalnim učiteljem. Nemojte da vas obeshrabri to što će vas provjeravati da vide jeste li zaista zainteresirani za učenje, a ne zloupotrebu. Ova aplikacija podržava više od 150 svjetskih jezika i definitivno ju se isplati iskušati.

tandem_screen-720x720

Memrise

Ako želite prakticirati i proširiti svoj riječnik, Memrise je zabavan način za to. Aplikacija je postavljena kao igra u kojoj putujete na stranu planetu kao špijuni dobivate bodove za točne odgovore. To je jedinstveni način za sastavljanje jezičnih lekcija, a većina tečajeva sastoji se od memoreiranja određenih riječi i fraza pomožu memea. Također možete slušati audio zapise raznih riječi i fraza, a povremeno i video snimaka izvornih sugovrnika koji ih govore. Opća ideja je da naučite riječi, a zatim ih pregledate u unaprijed određenim intervalima koji su sve dulji ovisno o tome kako zapamtite riječi.

memrise-2-720x720


Komentari