Sveta Nedelja uskoro dobiva zdravstveno savjetovalište

FOTO: Grad Sveta Nedelja
Vijeće za prevenciju Grada Svete Nedelje održalo je svoju redovnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, dogovoreni neki od novih projekata koji će se realizirati u narednom periodu – “Zdravstveno savjetovalište” i “Sajam mogućnosti”.

Na samom početku sjednice Vijeću su pridružena dva nova člana, predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Samobor i OŠ Vladimir Deščak koji će zasigurno doprinijeti radu Vijeća za prevenciju.

Upravo projekt “Zdravstvenog savjetovališta” provodi samoborski crveni križ, a riječ je o projektu koji će se od ožujka ove godine provoditi u svim naseljima na području Svete Nedelja. U sklopu projekta medicinski će djelatnici na čelu s primariusom dr. Slavkom Lovasićem građanima besplatno mjeriti šećer u krvi, tlak, pružiti savjete o pravilnoj prehrani i zdravom načinu života, kao i dati drugo mišljenje vezano uz bolest ili postavljenu dijagnozu.

U travnju ove godine Svetu Nedelju pak očekuje “Sajam mogućnosti” koji će se održati u školskoj sportskoj dvorani Vladimir Deščak, također od velike važnosti za dobrobit djece i mladih.

Vijeće je usvojilo Dnevni red, izmjene i dopune svog Poslovnika o radu, a prilikom sjednice prezentirani su i podaci prekršajnih i kaznenih djela na području PP Samobor te preventivni programi koje je tijekom prošle godine provela policija.


Komentari