Samoborom zavladale vesele maškare, očekuju ih i vrijedne nagrade

Samobor.hr

Dječji program 192. Samoborskog fašnika počeo je u 11 sati nastupima dječjih gostujućih grupa, koje su na Trgu Fašničkih velikana pokazale što su pripremile za ovogodišnji Fašnik i koliko razigrana može biti dječja mašta,.

Svoje maske prvog fašničkog jutra, te bogat glazbeni i plesni program pokazali su: RnR Bistra, Društvo naša djeca Osmijeh, Dječji zbor Zagrebački anđeli, Plesna škola ŠPK Samobor, Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, Unity S, Dječji zbor Tratinčice i Dječji vrtić Maksimir. Program je počeo i završio nastupom Cirkuske udruge Cirkultura, a program su vodili uvijek dobro raspoloženi Klaun Ludek i Srakica.

Srakafest je preseljen s Trga Matice hrvatske u šator na Trgu kod pošte, no zbog nedostatka publike, određeni programi misu održani, no zato će sutra Šareni svijet izvesti predstavu za djecu, od 11 sati, a posjetiti možete i štand Zoološkog vrta.

Njegov je službeni naziv “Veseli kutak Maksimirske coprnice”. Naime, Maksimirska coprnica jedan je od najslavnijih likova programa Abrakadabra Zoo. Dobra vještica zna sve tajne životinjskog svijeta, a ima i nekoliko posebnih vještina – izvrsno mućka čarobne napitke i odličan je kolekcionar raznovrsnih preparata – od pramenova divljeg magarca do lavljih kandži.

U nedjelju je od 11 do 12 sati Samoborom prodefilirala dječja fašničkae skupine predvođene maskotama Zoološkog vrta – lavom i lemurom. Isti će dvojac imati još jedan odgovoran zadatak – sudjelovati u izboru najboljih obiteljskih maski. Tri najbolje maskirane obitelji dobit će obiteljske godišnje ulaznice za Zoološki vrt.Turistička zajednica grada Samobora poziva građane da šalju svoje maštovite životinjske kreacije koje su osmislili kako ih se ne bi prepoznalo na 192. Samoborskom fašniku.

Fotografije šaljite od 2. do 11. veljače, na e-mail [email protected], s naznakom “Najbolja životinjska maska”. U ponedjeljak, 12. veljače, putem Facebooka birat će se najbolja životinjska maska 192. Samoborskog fašnika, a pobjednik, koji će dobiti obiteljsku godišnju ulaznicu Zoološkog vrta, bit će proglašen na večernjoj svečanosti spaljivanja Princa Fašnika dan kasnije.

Evo pravila:Sudjelovati mogu 1 (ili više) odrasla osoba (mama, tata, brat, sestra, stric, strina, ujak, ujna, baka, djed…) i najmanje 1 dijete, poželjno je držati se teme Fašnika, ocjenjuje se originalnost kostima, kreativnost, duhovitost i način prezentacije, pratit će se i reakcija publike, maske u svom nastupu ne smiju biti vulgarne, trajanje nastupa: max 5 min.

Nagrade su bogate!

1. nagrada je putovanje Idea putovanja: Venecija i otoci lagune – 2 odrasle +1 dijete
Godišnja obiteljska ulaznica za zagrebački ZOO vrt
2. nagrada je Poklon bon Chromosa u vrijednosti 1.000 kn
Godišnja obiteljska ulaznica za zagrebački ZOO vrt
3. nagrada je godišnja obiteljska ulaznica za zagrebački ZOO vrt

Popodnevni dio Samoborskog fašnika također donosi dobru atmosferu, maskirane priče i iznenađenja kojima će se sigurno razveseliti najmlađi, ali i svi ostali posjetitelji i gosti 192. Samoborskog fašnika. Tako nas između ostalih očekuje izbor obiteljske maske, nastup grupe Mariachi Fiesta en Jalisco te povorka gostujućih grupa. Sve to odličan je uvod za večernji dio kada se očekuje vrhunac drugog dana Fašnika i nastup grupe Vatra na glavnoj pozornici Slobodne fašničke republike.


Komentari