PLANIRAJU SE NOVI RADOVI U VELIKOJ GORICI: Gradonačelnik Barišić najavio izgradnju dva nova rotora

VG danas

Premještanje prometa izvan centra grada omogućuje potpuno drugačiju prometnu sliku Gorice.

Završetkom rotora krenula je i cjelokupna pretvorba cesta kroz središte Velike Gorice, s glavnom ciljem umirivanja prometa u gradskom središtu.

“Rotor je jedan od prvih važnih prometnih objekata koji će generirati razvoj prometa i suživota u Velikoj Gorici. To je jedan od koraka puta koji nam slijedi i u budućnosti veći dio grada će biti prožet ovakvim čvorištima. Treba se zahvaliti sugrađanima ovdje, koji su svih ovih godina trpili tranzitni, prolazni, promet. Trebalo je živjeti uz ovu autocestu, sada to postaje sve smirenije i sigurnije”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić za VG danas.

Zabrana prometovanja tegljačima kroz grad, ukidanje jednog prometnog traka kraj tržnice te rotor na Kolarevoj stvaranju nove prometne slike Velike Gorice.

“Ovo je prvi gradski rotor u urbanom dijelu grada i obvezuje nas da u vrlo skorom vremenu počnemo graditi i druge rotore kojima ćemo iz jednosmjernih dvotračnih ulica dobiti dvosmjerne ulice”, najavljuje gradonačelnik.

Osim toga, Barišić je najavio izgradnju čak dva nova rotora. “Moramo izgraditi sljedeći rotor na križanju Kolodvorske ulice i Matice hrvatske, kao i uklopiti u promet u Zagrebačku ulicu koja će se također smiriti, na križanju kod Podbrežnice. Onda će se moći realizirati smireniji promet, a za to su preduvjeti još da se napravi južna obilaznica odnosno probije Miošićeva ulica na obilaznicu i da se još nekoliko ulica prožili da unutarnji gradski promet može funkcionirati.”


Komentari