Pametna klupa kraj Samoborskog muzeja

FOTO: Samobor.hr

Da Samobor ide u korak s tehnološkim trendovima svjedoče i brojna pametna rješenja. Tako je postavljena pametna klupa kod Samoborskog muzeja, dok su tri takve već neko vrijeme kraj Sportske dvorane.

Sredstva za postavu pametne klupe kraj Muzeja su u potpunosti ostvarena na natječaju Zagrebačke županije za e-mobilnost, a vrijednost projekta je 16.000,00 kuna.

Neke od bitnijih tehničkih karakteristika su mogućnost USB punjenja kroz dva ulaza, LED svjetlo, bežično punjenje, GPS lociranje, senzori temperature, vlažnosti i kiše, te 300GB mjesečnog data prometa.

Osim pametnih klupa, Samobor je među prvima uložio u solarne autobusne stanice, punionicu za električna vozila, a uskoro će na području cijeloga grada rasvjetna tijela biti zamijenjena LED rasvjetom.

Grad Samobor također koristi GIS sustav i platformu E-ceste, a u skorije vrijeme planira se daljnji razvoj tog sustava, uključujući i sustav nekretnina, a nova jedinstvena web stranica pruža sve informacije na jednom mjestu i lakšu komunikaciju građana i Gradske uprave.


Komentari