Osigurate li bijeloj rodi mjesto na svojem krovu, dobit ćete sedamsto kuna

Zeleni prsten Zagrebačke županije

Financijska naknada za vlasnike i korisnike objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode.

Bijela roda simbol je očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su devetu godinu za redom sredstva za provedbu projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode u 2017. godini“ na području Zagrebačke županije.

Ovim projektom se vlasnicima/korisnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda godišnje isplaćuje naknada za održavanje krovišta u iznosu od 700,00 kn po gnijezdu.

Oni koji udovoljavaju uvjete, a do sada nisu sudjelovali u projektu, trebaju do 20. kolovoza 2017. kontaktirati Javnu ustanovu Zeleni prsten radi prijave gnijezda.

Za ostvarivanje naknade u projektu potrebna je sljedeća dokumentacija:

  • izjava – ispuniti i potpisati (preuzeti na mrežnim stranicama JU Zeleni prsten Zagrebačke županije www.priroda-zagrebacka.hr)
  • preslika osobne iskaznice
  • preslika vlasničkog lista ili drugog dokumenta kojim se dokazuje vlasništvo objekta
  • preslika broja tekućeg računa (IBAN)

Traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu: JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, 151. samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor.

Korisnici koji su do sada sudjelovali u projektu i primali naknadu, a nisu ove godine potpisali izjavu prilikom terenskog obilaska djelatnika Javne ustanove Zeleni prsten, mogu se javiti na telefon 6111-552 ili putem e-pošta: [email protected].


Komentari