Ne propustite! Počinje prvi Kotlovinafest, čeka vas i Obiteljska biciklijada

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

U program obilježavanja Dana Općine Križ uloženo je puno truda i rada sa srcem.

Ako želite otići iz grada i provesti malo vremena na svježem zraku uz dobru zabavu, ne propustite posjetiti Dane Općine Križ, koji se održavaju sve do 14. rujna. Glavni program odvija se upravo ovaj vikend uz veliku gastro ponudu te brojne glazbene nastupe a vikend će biti i humanitarnog karaktera.

U petak, 25. kolovoza očekuju vas nastupi različitih grupa u večernjim satima. Subota je ispunjena brojnim zanimljivostima pa će tako i ove godine biti tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina u parku u Križu na kojem osim finih likera, meda, pekmeza te vješto izrađenih rukotvorina, se možete upoznati i s radom udruge roditelja nedonoščadi Palčići i udrugom Mali Princ, te kupnjom na njihovom štandu pomoći radu udruga.

Neizostavni dio programa u subotu svakako je 20. Festival slastica Kriški oblizeki pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, a u organizaciju Društva Naša djeca Vladimir Nazor Križ i to u društvenom domu u Križu gdje ćete moći okusiti najfinije slastice rađene prema recepturama naših baka i mama. Festival će krasiti izložba slastica amatera i profesionalaca a za one koji žele povesti svoju djecu tu su interaktivne radionice za djecu i goste, prezentaciju sljubljivanja vina i slastica, bogata tombola i nagradne igre za posjetitelje.

Nedjelja, 27. kolovoza donosi nešto sasvim novo – Kotlovinafest. Radi se o 1. Općinskom natjecanju u spravljanju kotlovine koja će se moći i degustirati uz dobrovoljni prilog za Župni Caritas koji će doniranim novcem kupiti školski pribor za djecu u socijalnoj potrebi. Prijavljeno je 17 ekipa i to 16 ekipa mjesnih odbora s područja Općine Križ te ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Zagrebačka županije – Ogranka Križ. Stručni žiri ocijeniti će najbolju kotlovinu, a na vamaje samo da dođete i degustirate.

Osim Kotlovinafesta, održat će se 1. Obiteljska biciklijada koju Općina Križ organizira u suradnji s Biciklističkim klubom Ivanić i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad. Start biciklijade je na Trgu Sv. Križa u Križu i to u 10 sati. Etapa od 10 km vozi se od centra Križa, kroz Širenec u Johovec pa nazad u Križ. Povratak na cilj biciklijade očekuje se oko 11:30 sati u centru Križa gdje će se održati podjela nagrada i prigodno druženje za sve sudionike biciklijade. Na kraju biciklijade dodjeljuju se tri nagrade i to nagrada za obitelj s najviše sudionika u biciklijadi, najstarijeg sudionika (ženskog i muškog) te najmlađeg sudionika (ženskog i muškog). Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail [email protected]. Prijaviti se možete do nedjelje 27.08.2017. godine (kada je to moguće učiniti na info pultu u parku na Trgu Sv. Križa u Križu) od 8 do 9:30 sati, odnosno pola sata prije starta biciklijade.

Za ljubitelje starih ljubimaca na četiri kotača, u nedjelju 27.08.2017. godine od 11 sati u Križ stižu sudionici međunarodnog susreta starodobnih vozila Oldtimer kluba Ivanić-Grad te će se u Križu do 13 sati moći razgledati razne vrste oldtimer vozila.

Izdvojeno iz programa:
DANI OPĆINE KRIŽ 2017. godine

25.08.2017. (petak)

  • 19 sati; putopisna izložba fotografija „We don’t talk anymore” i predavanje o SAD-u; autori Boris Kržić i Ana Sović Kržić-Foto video klub „35 mm“ Križ; prostorZajednice tehničke kulture Općine Križ u Društvenom domu u Križu
  • 20 sati; nastup grupe RIO; park Križ
  • 22 sata; koncert BOSUTSKI BEĆARI; park Križ
  • nakon koncerta nastavak zabave uz grupu RIO

26.08.2017. (subota)

  • od 7 do 13 sati; Županijsko natjecanje: lov ribe na plovak, ŠRU Šaran Križ; rijeka Česma, Vezišće
  • od 14 sati; Sajam obrta i rukotvorina; park u Križu
  • tijekom dana svijet zabave za djecu; park u Križu;
  • od 14 do 20 sati; izložba Slikanje krpicama; Udruga Ženske ruke Križ; Galerija Križ;
  • 14 sati; Robotička radionica (Lego Mindstorms EV3) Robotičko-informatičkog kluba Križ; prostor Zajednice tehničke kulture Općine Križ u Društvenom domu u Križu
  • od 15 do 16 sati; organizirano razgledavanje kulturnog dobra – župne crkve Uzvišenja Sv. Križa i orgulja iz 1787. godine
  • 16 sati; degustacija vina Udruge „Škaf“ Križ te slatkih i slanih proizvoda s područja Općine Križ; park u Križu
  • 16:30 sati; nastup Limene glazbe DVD-a Križ; park u Križu
  •  20. Festival slastica Kriški oblizeki; Društveni dom u Križu i ljetna pozornica
  • 18 sati; nastup KUD-a Graničar Križ; park u Križu
  • 19 sati; modna revija Boutique HOPE; park Križ
  • 20 sati; nastup grupe TIM; park Križ
  • 22 sata; koncert UČITELJICA; park Križ
  • nakon koncerta nastavak zabave uz grupu TIM


Komentari