Ne propustite Jaskanske vinske svečanosti

FOTO: Wikipedia

Već tradicionalno kao uvod u bogatu berbu jesenskih plodova i njenu šarolikost uvode vas Jaskanske vinske svečanosti.

Ove godine Jaskanske vinske svečanosti održavati će se od 5. do 8. rujna na prostoru jaskanskog Sajmišta. Bogat kulturno-umjetnički program tijekom dana, degustacijsko-prodajna izložba Eko Etno Jaska uz kulinarsku ponudu te zabavni večernji sadržaji, čine događanja pod šatorom događanjem koji ne smijete propustiti.

četvrtak, 5. rujna, u 20.00 sati će sa Strossmayerovog trga krenuti svečana povorka Vinskih svečanosti prema Sajmištu u Jastrebarskom, gdje će manifestaciju službeno otvoriti premijer Zoran Milanović.  Potom slijedi kulturno-umjetnički program grada partnera – Hvara te nastupi tamburaških sastava, a za kraj večeri tu je i tamburaški sastav “Gazde”.

petak, 6. rujna, u 19.00 sati bit će svečano otvorena turističko-obrtnička izložba Eko Etno Jaska u sklopu Jaskanskih vinskih svečanosti, na kojoj će izlagati naši domaći izlagači, kojima će se pridružiti i izlagači iz grada partnera Hvara. Također, u 17 sati će se održati humanitarna akcija Udruge slastičara Hrvatske pod nazivom “Idemo na slatko” koja će izraditi najdužu (200 m) savijaču od grožda, a sva sredstva od prodaje će se donirati udruzi “Sve za nju”, koja pomaže ženama oboljelima od raka dojke te inkluzivnom centru za djecu s poteškoćama u razvoju, “Profektus”. Večer je rezervirana za tamburaški sastav “Vranac”.

Subota, 7. rujna, je uz zabavni dio, rezervirana i za sport. Tako će od 10 sati, iz perivoja dvorca Erdody prema plešivičkom vinogorju, krenuti Jaskanski vinski treking, dok će se na motokros stazi u Mladini od 9.00 do 18.00 sati održavati Prvenstvo Hrvatske u moto slalomu “Nagrada grada Jastrebarskog”. Za sve ljubitelje umjetnosti, od 9.00 do 18.00 sati, u kleti Poljanice na Plešivici, održavati će se likovna kolonija, koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarskog. Navečer će goste zabavljati popularni tamburaški sastav “Mejaši”.

A kako bi se još posljednji dan Jaskanskih vinskih svečanosti, 8. rujna, što bolje opustili uz kvalitetnu čašu vina, za ugodnu atmosferu će se pobrinuti pjevač Ivan Zak.

Posljednji dan Jaskanskih vinskih svečanosti svakako morate prisustvovati i vrlo mirisnom i slasnom natjecanju pod nazivom KotloVINA show, gdje će razni timovi odmjeravati snage u svojim kulinarskim sposobnostima.


Komentari