Mali vodič kroz Zagreb na kišnu i oblačnu nedjelju

FOTO: Press

Nedjelja je dan za odmor i druženje s prijateljima i obitelji.

Volite li ili ne kišu i tmurno vrijeme, Zagreb svakako uvijek ima nešto za ponuditi. Iako je grad privlačniji kada ga obasjava sunce, u kišnom i oblačnom razdoblju uvijek možete pronaći neke ideje.

U Zagrebu ima dovoljno sadržaja. Tako možete posjetiti razne radionice, predstave ili možete provesti večer u ugodnom druženju s prijateljima uz društvene igre, gledanje filmova ili pub kvizove.

Što god odaberete, u Zagrebu vam nikako neće biti dosadno. Donosimo vam popis sadržaja u Zagrebu.

Secret Garden

Ovaj advent donosi nešto sasvim novo a već sutra možete zaviriti u Secret Gardenu Arheološkom muzeju na trgu Nikole Šubića Zrinskog 19. Secret Garden otvara svoja vrata već u 12:00, taman nakon što obavite jutarnju kupovinu, ispijete kavu i pojedete ručak. Zavirite u dašak božične čarolije koju nudi ovaj tajni vrt u srcu grada.

FOTO: Press
FOTO: Press

 

Društvene igre

Za ljubitelje društvenih igara u Zagrebu se one održavaju u Vintage Industrial Baru. Moderne društvene igre možete zaigrati od 18:00 a upad je 10 kn. Ako ste više raspoloženi za poznate društvene igre poput Čovječe ne ljuti se, posjetiti Pub na kraju svijeta u Mesničkoj koji osim odlične ponude piva, nudi zanimljive igre na svojim stolovima.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Kvizovi

U Tkalču na adresi Tkalčićeva 82, gdje će se održati 72. Taban Sunday Quiz. Kviz počinje u 20:00 a kotizacija je 10kn po igraču. Prijaviti se možete isključivo putem stranica njihovog eventa.

Predstave i koncerti

Teško je pobrojati sve koncerte i predstave koji se održavaju u gradu, no ove nedjelje svakako možete pogledati rođendanski koncert LADO-a u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. HNK nudi operu ‘Vještica Hillary ide u operu’ za one najmlađe, a ukoliko ste ljubitelji satire i komedije, možete se zaputiti u Kerempuh na predstavu ‘Ćiro‘.

Potražite predstave u lokalnim kulturnim centrima ili u drugim zagrebačkim kazalištima. Nedjelja je uvijek dobar dan za kulturno uzdizanje.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Kvartovski kafići

Bez obzira na kišu i tmurno vrijeme, uključite se u avanturu te istražite vaš kvart. Potražite neobičan kafić u vašem kvartu ili u centru grada. Istražujte i otkrijte neko neobično mjesto za koje ćete se možda vezati.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

 

 

 


Komentari