Država naveliko zapošljava: traži se više od 300 činovnika

FOTO: Flickr

Praksa pokazuje da su sve hrvatske vlade, bez obzira na to jesu li lijeve ili desne, jedinstvene kad je u pitanju zapošljavanje u državnim i javnim službama.

Država opet naveliko zapošljava. Raspisani s u natječaji za nova radna mjesta u ministarstvima i ostalim institucijama. Natječaji su objavljeni u Narodnim novinama i na internetskim stranicama Ministarstva uprave.

Vlada je također na zadnjoj sjednici u srpnju donijela odluku kojom se pojednostavljuje i ubrzava postupak novog zapošljavanja. Preko tih natječaja u državnu službu bit će zaposleno najmanje još 300 činovnika.

Natječaji su objavljeni u Narodnim novinama i na internetskim stranicama Ministarstva uprave.

Prema njima općinski, županijski, trgovački sudovi i državna odvjetništva diljem Hrvatske zapošljavaju 80 ljudi, pišu 24sata.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova raspisalo je natječaje za 62 radna mjesta, Ministarstvo poljoprivrede 44, Ministarstvo državne imovine 32, Ministarstvo rada 14, Ministarstvo pravosuđa (Uprava za zatvorski sustav) te Ured za državnu reviziju 13 radnih mjesta. Osim njih, zapošljavaju i ostala ministarstva te institucije koje traže jednog ili dva nova zaposlenika.


Komentari