Voditelj Muzeja Budicki: ‘Pavle Kalinić nas želi uništiti, a ovo je razlog!’

Muzej starih automobila Ferdinand Budicki ovršen je i do 27. veljače bi trebao isprazniti prostore, zbog čega je pokretač i voditelj muzeja Valentino Valjak izrazio nezadovoljstvo ustvrdivši da iza cjelokupnog procesa stoje i politički pritisci te drugi interesi, među kojima su i ustupanje prostora gradskom Uredu za upravljanje u hitnim situacijama na čijem je čelu Pavle Kalinić.

“Od 18.12. 2014 godine kada je udruzi OTK Ferdinand Budicki istekao ugovor s Gradom vezan za industrijski prostor u ex tvornici Pluto gdje se danas nalazi Muzej automobila Ferdinand Budicki, krenuli su pritisci od strane Pavle Kalinića i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji se nalazi na istoj adresi.

U prvoj fazi su na tjednoj bazi krenuli njegovi ulasci u prostor muzeja gdje je prijetio kako je on predstavnik institucija dok su volonteri udruge nitko i ništa, te kako bi mogli svi brzo ovdje „izgoriti“ u svojim aktivnostima. Zatim je slao svoje zaposlenike da nam daju do znanja kako jedan dio muzeja treba pripasti njegovom uredu i kako nam je bolje da ga po tiho predamo jer bi moglo biti svašta. Zatim je počeo postavljati rampe po čitavom dvorištu kako bi parkiralište od cirka 40 mjesta bilo nedustopno svima osim za potrebe njegovog ureda.

Vrhunac demonstracije moći predstavlja zabrana parkiranja školskih autobusa koji silom prilike moraju stajati u prometnoj Branimirovoj ulici kako bi ucenici mogli izaci. Nakon postavljanja rampi odrezao je velika željezna vrata ex tvornice Pluto koja su 50 godina stajala na pocetku prolaza i postavio ih na sredinu istog, te koja se od prosinca 2017. zakljucavaju nakon 17:00 h i tako onemogucio prolaz gradjanima , ali i posetiteljima u muzej iz pravca Branimirove ulice. Pod pritiskom Pavla Kalinića zove se Zagreb parking kako bi se na na automobile muzejskih volontera parkirane u prolazu ispred muzeja stavljale kazne za parkiranje.

Druga faza sastojala se od pritisaka na Ured za imovinsko – pravne poslove da se zbog nerješenih odnosa Udruge i Grada udruzi Budicki blokira račun što je na kraju dovelo do stečaja i ovrhe nad Udrugom, a ista metoda bila je i u slučaju Ureda za komunalne poslove koje su nakon 5 godina dobile zadatak da napišu rješenja o skidanju svih vizuala na dvorišnoj strani muzeja što je i učinjeno 14.1. ove godine.

Kao vrhunac kreacije, prije nekoliko dana stručnjak za terorizam Pavle Kalinić zvao je vatrogasce i policiju, te obavijestio sve medije u Hrvatskoj kako gori Muzej automobila Ferdinand Budicki.

Istina je da se istopio poklopac smoothie aparata na ringu što je moguće provjeriti u vatrogasnoj zajednici i policiji koja je napravila uviđaj. Zanimljivo djelovanje za osobu koja je prije 10 godina bila pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport”, navodi Valjak.

Za komentar smo zamolili i Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a njihov odgovor objavit ćemo po primitku.


Komentari