PRONAĐENA NACISTIČKA VREMENSKA KAPSULA: Unutra je pohranjeno sve o Hitleru

Twitter

Pronađena kapsula zakopana je 1934. godine. 

U Zlocieniecu, poljskom gradu koji je bio dio Njemačke tijekom Drugog svjetskog rata, pronađena je nacistička vremenska kapsula koja datira iz 1934. godine, piše Independent.

Arheolog koji je kapsulu otkrio godinama je znao da ona postoji, ali nije mogao doći do nje. Kapusla je prije osamdesetak godina zakopana na gradilištu Ordensburg Krossinsee, koji je bio jedan od tri izgrađena edukacijska centra Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke.

Sadržaj kapsule savršeno je očuvan

Istraživači su morali smisliti način kako da prođu kroz podzemne vode i debeli sloj cementa kako bi došli do kapsule, a da pritom zaobiđu njemake rudnike. Doktor Marcin Peterleitner rekao je kako su predmeti u kapsuli savršeno očuvani, piše Daily Mail.

Prevest će i konzervirati pronađene materijale

U kapsuli su otkrivene fotografije koje uključuju slike Adolfa Hitlera, novine, dvije kopije njegove knjige Mein Kampf, kovanice koje su se nalazile u kuverti i promo materijali s informacijama o Falkenburgu koji je zapravo njemačko ime za grad Zlocieniec, izvještava EPA.

Pronađeni predmeti nalaze se u Nacionalnom muzeju u Szczecinu, a materijali će biti prevedeni i konzervirani prije nego što postanu javno dostupni.


Komentari