Promašaj koji zaslužuje Oscara: Najprestižniju nagradu večeri dodijelili krivom filmu

Giphy

Zlatni kipić zalutao je u krive ruke.

U nedjelju je održana dodjela prestižne filmske nagrade Oscar. Svatko imalo bitan našao se na tom crvenom tepihu, a oni s više sreće i talenta dobili su i tog famoznog zlatnog frajera.

Voditelj večeri bio je komičar Jimmy Kimmel koji je nekoliko skečeva posvetio Trumpu, odnosno “kritiziranju” novog američkog predsjednika. I sve je to teklo glatko, publika mu se smiješila, pljeskalo se dobitnicima, a onda je došao trenutak proglašenja najboljeg filma godine.

La La Land bio je nominiran u 14 kategorija i nagrađen je sa 6 kipića, logično, ljudi su jednostavno pretpostavili da i nagrada za najbolji film ide njima. Najprestižniju nagradu večeri dodjeljivali su Faye Dunway i Warren Beatty, a legendarna glumica u kuverti je pročitala krivog dobitnika.

Pogledajte kakav je ovo neugodnjak bio.

Ocara je dobio Moonlight, a ne La La Land, kako je prvotno proglašeno, pa je ekipa krivih dobitnika morala ponovo na pozornicu kako bi kipić vratila pravima.

Podsjećamo, u ovoj kategoriji nominirani su bili: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea and Moonlight

Ovakav gaf nije prvi u povijesti američke televizije, isto se dogodilo i na prošlogodišnjem izboru za Miss svijeta, kada je komičar Steve Harvey krunu dodijelio krivoj natjecateljici, pa joj je “oteo” nakon nekoliko minuta i podario onoj pravoj.


Komentari