POLOŽITE ZAKLETVU: Dan bez poginulih u prometu na europskim cestama

JVPZG

U srijedu 21. rujna, prvi je “Europski dan bez poginulih u prometu”.

Inicijativa TISPOL-a za smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu na europskim cestama je u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa iz cijele Europe odabrala 21. rujna za početak projekta Edward, čiji je cilj lako razumljiv iz samog naziva – dan bez poginulih u prometu na europskim cestama.

Svaki bi dan trebao biti Edward dan

Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama, kao i nastojanju da takvo stanje bude konstanta, jer, svaki bi dan trebao biti Edward dan. 

Na TISPOL-ovoj web stranici započelo odbrojavanje do ključnog datuma, a svi koji to žele mogu na stranici položiti zakletvu. Polaganjem zakletve pridonijet ćete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

  • Položite zakletvu traje svega nekoliko trenutaka, a pokazuje vašu brigu za smanjenjem rizika i očuvanjem života
  • Ispišite svoju zakletvu jednom kada je položite, ispišite je, istaknite na vidljivom mjestu i neumorno svima objašnjavajte što je to
  • Organizirajte događaje kako biste i vi podizali svjesnost drugih, organizirajte 21. rujna događaje, skupove po školama, radnim mjestima, klubovima, …
  • Prosljeđujte informacije o projektu tvitajte, prenosite je što većem broju ljudi i neka i oni šalju informaciju dalje.


Komentari