PALA ZAGREBAČKA DILERICA: Vodila ‘OPG’, odala ju 1000 puta veća potrošnja struje

PUZ/ ilustracija

Zbog uzgoja marihuane dilerica je dobila 8 mjeseci zatvora.

Talijanski opskrbljivač električnom energijom ENEL posumnjao je da se nešto događa kada je potrošnja supružnika Kristine Mikulčić iz Zagreba (26) i Massimiliana Realinija (29) narasla za više od 1000 posto. Dvojac je, naime, u blizini Venecije u strogo kontroliranim uvjetima uzgajao marihuanu i hašiš.

Zgrnuli tisuće eura

Sredinom prosinca karabinjeri su upali u dom Kristine i Massimiliana s nalogom za pretres. Tada je iza ormara u spavaćoj sobi pronađen staklenik s 19 posađenih sadnica indijske konoplje koje su grijale i osvjetljavale lampe. Osim toga kompletnu opremu za uzgoj i kontrolirane uvjete imali su u vinskom podrumu gdje je iza lažnog zida bio još jedan staklenik  sa sedam stabiljka marihuane u završnoj fazi sušenja.

Tri tjedna nakon pretresa sutkinja venecijanskog suda Irene Casol osudila je Realinija na dvije godine i devet mjeseci, a Hrvaticu Kristinu na osam mjeseci zatvora. Dvojac je pristao na skraćeni sudski postupak, čime im je odmah ta nepravomoćna presuda umanjena za trećinu predviđene sankcije.

U njihovom domu pronađene su i tisuće eura za koje se sumnja da su ih zaradili prodajom opojnih sredstava, a zaplijenjeno je i nekoliko desetaka grama trave i hašiša spremnih za preprodaju.

Vodili ilegalni OPG

Pred sutkinjom su oboje izjavili da su se “vratili na pravi put te prestali kršiti zakon”. Ilegalni OPG vodli su najmanje pola godine u stanu u, a marihuanu su dilali mladima u Dolu i okolici.

Kristina je dokaze pokušala sakriti kada je vidjela da karabinjeri na ulisi legitimiraju Massimiliana. Ugasila je sve svjetiljke i grijalice, ali miris marihuane osjetio se već na stubištu. Dileri su suđenje dočekali na slobodi, ali morali su se redovito javljati u postaju.

Kako doznaje Jutarnji, Kristini ovo nije bilo prvo uhićene, a njen suprug je do prije par godina živio na ulici pa je i on poznat policji jer se noću zavlačio u bolnice i institucije kako bi se ugrijao.


Komentari