‘Odzvonilo’ injekcijama: Smišljena bezbolna metoda koja zamjenjuje duge igle

FOTO: Public Domain Pictures

Znanost i zdravstvo svakog dana napreduju.

Igle, vađenje krvi i cijepljenje nikako nisu ugodne pomisli, ali to su stvari koje su dio svakodnevnog života i nekada se jednostavno moramo pomiri s njima. Ipak, postoje oni koji se igala panično boje, ali medicina napokon ima super rješenje. Naime, vrijedni stručnjaci izumili su potpuno bezbolan način ubrizgavanja lijekova, za koje su dosad bile potrebne injekcije i duge igle.

Radi se o flasteru koji je jednako uspješan kao i injekcija, a ova metoda već je prošla testiranja i dokazano je da je pouzdana. Tajna ove revolucionarne ideje je u stotini mikroiglica na unutarnjoj strani flastera koji lijepite na kožu. One polako otpuštaju lijek u organizam.

Ova metoda toliko je jednostavna da će te ju moći koristiti sami, dok ste na injekcije morali ići u ordinaciju. Sve što morate napraviti je zalijepiti flaster i pustiti da djeluje. Još jedna prednost, u odnosu na injekcije, je ta što flasteri ne moraju stajati u hladnjaku pa će biti dostupni u ljekarnama.

“Ako ga gledate pod mikroskopom, na flasteru se vide sićušne iglice koje jedva da probijaju najtanju površinu kože, a to je zapravo potpuno bezbolno, za razliku od injekcija, koje ulaze skroz do mišića”, objasnio je profesor Mark Prausnitz, voditelj istraživanja.

Prije nego što bude dostupan na tržištu, ovaj proizvod mora proći još nekoliko testiranja, piše BBC.


Komentari