Nastavak priče o Martini Županić: Ivan Pernar ju srčano brani, a na površinu izlaze novi detalji

FOTO: Facebook/ Martina Županić

Portalu Zagreb.info, nakon objave ovih informacija, počele su se javljati i druge “žrtve” Martine Županić.

Nakon što je Martina Županić, članica Živog zida, proglašena licem borbe protiv poreza na nekretnine, portalu Zagreb.info javili su se bivši radnici ove propale poduzetnice, zgroženi činjenicom da je narodna heroina postala osoba koja se sumnjiči za čitav niz kriminalnih radnji.

Naime, osim što je, prema tvrdnjama više radnika i dobavljača, izrabljivala vlastite djelatnike koji su kod dotične gospođe prisilno volontirali, također je oštetila dobavljače te male OPG – ove s kojima je sklopila ugovor, a dostavljenu robu nikad im nije platila.

>>>Istina o novoj zvijezdi Živog zida? ‘Utajivačica poreza i izrabljivačica radnika sada se bori protiv poreza na nekretnine!’

Portalu Zagreb.info, nakon objave ovih informacija, počele su se javljati i druge “žrtve” Martine Županić, današnje aktivistice Živog zida i borca za prava malog čovjeka i radnika.

Ivana je radila u ChevapRollsu kao servirka, a kako nam kaže, prijetnje radnicima od strane Martine, bile su svakodnevnica. Prisjeća se Nevena, dečka iz Slavonije koji je u restoranu radio kao kuhar.

“On je u tom restoranu čak i spavao jer ga je Martina tjerala da radi duple smjene, noćne smjene. Plaćala mu je svega 750 kuna, točno onoliko koliko mu je bilo potrebno da plati stan”, tvrdi Ivana.

Također navodi kako je, tijekom radova u Gajevoj, jedan od djelatnika uvijek morao dežurati ispred restorana te snimiti trenutak kad bi netko od radnika sjeo.

“Morali smo snimiti takve prizore kako bi ona mogla poslati Gradu “dokaz” da radnici zaposleni na radovima u Gajevoj ništa ne rade”, otkriva Ivana. Dodaje kako su se zaposlenici kod Martine redali kao na traci, a tko je upitao za ugovor ili plaću brzo bi dobivao otkaz.

Kao što je već vidljivo, detalji o Martini Županić i njezinoj osjetljivosti na radnike te socijalno ugrožene članove društva, ne prestaju isplivavati na površinu, a portalu Zagreb.info javila se i čitateljica čiji su podaci poznati redakciji, a koja je radila kod nje kao šef kuhinje.

“Radila sam kod nje kao šef kuhinje za mizernu plaću od 3000 kn. Svoje novce sam dobila, nakon što sam zaprijetila da cu joj uništiti inventar ako mi ne da plaću. Mome tati koji joj je dao caffe apart na korištenje nije platila kavu u iznosu od 700 kn , a na pozive i poruke ne odgovara. Znam sve što se događalo u restoranu, koliko su ljudi radili, neki su i spavali u restoranu. Nadam se da će netko od novinara tražiti i njenu izjavu. Da čujemo svi jos koju laž dotične Martine Županić”, kazala nam je.

Živi zid se neće time baviti, a Pernar Županić pravda Todorićem

Zagreb.info je zamolio i Martinu Županić da prokomentira sve optužbe koje joj se stavljaju na teret. Do trenutka zaključenja teksta njezin odgovor nismo dobili.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]No, dobili smo odgovor iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava koji prenosimo u cijelosti: “Slijedom operativnih saznanja o sumnji u kršenja propisa o radu kod poslodavca CHEVAPROLLS d.o.o. sa sjedištem u Zagreb, Gajeva 8 (uključujući i zaprimljene predstavke radnika) u Plan obavljanja inspekcijskih nadzora Inspektorata rada Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uključen je i nadzor kod toga poslodavca te je isti u tijeku.”[/box]

Također smo kontaktirali i Ivana Vilibora Sinčića, predsjednika Živog zida koji nam je kazao kako nema komentara na sve ove optužbe i da će Martina Županić i njezini radnici neisplatu plaća riješiti između sebe.

“Nećemo se time baviti, primaran nam je cilj prikupljanje potpisa za referendum”, kazao je Sinčić novinarki portala Zagreb.info dodavši da nije dokazano da je Martina učinila niz kriminalnih radnji.

S druge strane, saborski zastupnik Živog zida, Ivan Pernar tijekom cijelog dana “izbacuje” statuse na Facebooku na ovu temu. Pa tako, osim što je ustvrdio da iza portala Zagreb.info stoji Marijan Hanžeković, postupke Županić pravda Todorićem.

S obzirom da su članovi i sljedbenici Živog zida stvorili niz teorija o razlozima zbog kojih je Zagreb.info objavio drugu stranu priče o Martini Županić, potrebno je istaknuti nekoliko stvari.

  • Redakcija portala Zagreb.info protivi se uvođenju poreza na nekretnine
  • Iza redakcije portala Zagreb.info ne stoje masoni niti Marijan Hanžeković, javno je vidljivo da nismo dio grupacije Hanza Media
  • Zagreb.info sustavno piše o izrabljivanju radnika što je vidljivo iz arhive članaka, pa smo se tako više puta doticali i Konzuma
  • Za redakciju portala Zagreb.info ne postoji veliki i mali kriminalac. Mali bi bio veliki da mu se pruži prilika
  • O Martini pišemo u ovom trenutku jer se sama javno eksponirala kao borac za malog čovjeka, što je ujedno razlog zbog kojeg su radnici odlučili javno progovoriti
  • Za redakciju ovog portala niti jedna politička stranka nije “sveta krava” pa tako niti aktivni članovi Živog zida


Komentari