Hvale nas na sva zvona: Britanci čak 5 stranica posvetili Hrvatskoj

FOTO: Jutarnji

Pohvalili su i Zagreb.

Lijepa naša svojom je ljepotom zaslužila čak pet stranica u britanskim dnevnim novinama Metro. Priča o Hrvatskoj nalazi se u novom i vrlo čitanom prilogu o putovajima “Escape”, koji se inače zove “Travel Section of the Year”.

Pohvalili Zagreb i Uber

U prilogu su posebno istaknuli naše otoke, UberBOAT, zagrebačka dvorišta i Beyonceinu omiljenu destinaciju u Hrvatskoj. Navode da otoci imaju sve, od dupina i noćnog života do obilaska vinarija. Kao šest favorita izdvojili su: Lošinj, Rab, Brač, Kornati, Korčula, a posebno je istaknut Obonjan. U fotografije otoka priložen je i tekst koji navodi posebnosti svakog. Za Lošinj su, tako, napisali  da ondje radi Institut Plavi svijet, koji turistima omogućuje da vide dupine kako plivaju, na Rabu ističu pješčane plaže na sjevernoj obali otoka, dok se na Braču može sjajno surfati. Korčula nudi fantastična vina, Kornate je odlično otkrivati jedrilicom, a Obonjan je savršen za one koji vole festivale, ali i miran otočki život.

Kada su se osvrtali na UberBOAT uslugu, naveli su kako se Uber u Hrvatskoj susreće s teškoćama s taksistima, ali i da ih to nije spriječilo u pokretanju novih usluga, poput privatnih glisera. Upravo to, pišu, svakom gostu omogućava da na samo jednu večer “skokne” do Hvara na koktele, ili na neki od festivala.

U Zagrebu su ih privukla dvorišta jer se glavni grad ističe upravo po svojim tajnim mjestima. Čitateljima su preporučili i da se uključe u manifestaciju “Dvorišta”, da mogu fino jesti u Quahwi, Malom Baru, Zrnu Bio Bistru, Bistru Vještica te Sherry’s Wine & Bites.

Beyoncein omiljeni otok

Hvar su pohvalili u svakom slučaju, ali još dodatno su ga izreklamirali jer su ga nazvali omiljenim hrvatskim mjesto pjevačice Beyonce. Osim toga, Hvar je nedavno u britanskim medijima dobio tutulu glavne europske party destinacije, a sunčani otok je istaknut i kao destinacija za “high-end” turiste.

“Interes Metroa samo je potvrda rastućeg interesa za Hrvatskom kao turističkom destinacijom na tržištu Velike Britanije. Posjetitelji iz te zemlje pristižu u rekordnom broju, pa je broj noćenja od 1. siječnja do 22. lipnja gotovo 36 posto veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine”,  kazala je Ivona Grgan, direktorica Hrvatskog turističkog ureda za Veliku Britaniju i Irsku.

Istaknula je i kako je prepoznatljivosti Hrvatke dopinjelo uvođenje 20 novih letova s britanskog aerodroma.

Hrvatska je postala brend

“Popularnost Hrvatske u vodećim britanskim medijima nije iznenađujuća. Specijalni prilog o Hrvatskoj dodatno ističe raznolikost i jedinstvenost Hrvatske kao brenda u britanskoj široj javnosti, što nas čini iznimno ponosnima i sigurnima u razvoj Hrvatske kao destinacije za cijelu godinu”, dodala je Grgan za Jutarnji. 

>>> JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Hrvatska osvojila 1. mjesto u TOP 10 najljepših europskih država

>>> Svjetski poznati portal popisao 10 najboljih zagrebačkih lokacija za iće i piće


Komentari