Zbog apsurdnog razloga semafor u Španskom još uvijek ne radi

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Birokratski apsurd uzeo je maha.

Stanovnici Španskog i Malešnice na dnevnoj i tjedno bazi suočavaju se sa sudarima na svojoj glavnoj prometnici, točnije raskrižju Ulice Ivane Brlić Mažuranić s ulicama Matije Vlačića Ilirika i Marina Tartaglije.

Raskrižje spaja tri ulice, svaku po tri traka, a već godinama stoji nepregledno, automobili prebrzo jure, a pješaci pretrčavaju pješački prijelaz.

S obzirom na ovaj dugogodšnji problem, građani su Vijeće gradske četvrti Stenjevec “zatrpali” zahtjevima te iste proslijedili u nadležni Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne prostore i promet. Napokon su dočekali pozitivan odgovor, no s manje pozitivnim ishodom.

Naime, u studenom prošle godine postavljen je semafor, a građani su danima čekali da se on upali. Nakon što su prošli tjedni i mjeseci, a semafor i dalje ne radi.

Razlog?

“Grad nije uspio dobiti građevinsku dozvolu za postavljanje ormarića za električnu energiju koji bi napajao semafor”, rekao je za Večernji list predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Vladimir Andrić te dodao da se zamršena situacija najlakše može objasniti jednom riječju – “papirologija”.

Grad je, naime, još u kolovozu poslao zahtjev za instalaciju semafora i brojila u HEP, no ni do danas nisu uspjeli postići dogovor. Zbog toga semafor još uvijek ne svijetli, a građani i dalje čekaju.

Uključit će se već ovog tjedna?

Vladimir je kazao da ljudi stalno zovu i žale, a problema su svjesni i oni, tim više što se radi o jednoj od najprometnijih cesta u kvartu, stoga takvo stanje više nije održivo. Sudari se, iako nisu teži, ponavljaju na tjednoj bazi i građani se ne osjećaju sigurno.

Iz Grada je, naime, došla informacija da bi se semafor trebao uključiti već ovoga tjedna, s time da će prvo nekoliko dana “blinkati žuto” dok se vozači ne naviknu na novu regulaciju prometa.

No, ovo nije jedina ulica koja je za građane opasna i nesigurna jer se ista stvar događa u Ulici Antuna Šoljana koja nema semafor, a sudari su također česti.


Komentari