ZAKAJ VOLIM VRAPČE? Upoznajte najljepše brege uz žubor veselog potoka

Facebook/Bruno Brlić

Zbog čega volite svoje kvartove?

Šećemo po zagrebačkim kvartovima i upoznajemo njihove duše. Upravo zbog toga, pitamo vas “zakaj volite svoj kvart?”. Zbog čega su posebni? Čime su vas osvojili? Uspomene iz djetinjstva protkane su kvartom u kojem ste odrasli, a negdje između prvih koraka i prozora u svijet smjestila se i ljubav prema uličicama vašeg odrastanja.

>>>ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO? Originalan odgovor jednog Zagrepčanina nasmijat će vas do suza (FOTO)

Mladi Zagrepčanin iz Vrapča s nama je podijelio svoje uspomene na ovaj kvart, na njegov “mali dio svemira” kako ga je opisao:

“Selo u gradu. Brijegovi su privukli Zagorce koji sada pjevaju tu» došel bum doma sel si bum pod brajde» i oni su postali njihovi bregi. Sjećam se u djetinjstvu, kada su se u bjegu pred ratom u moje naselje doselili mnogi Hrvati iz Bosne, da su ljudi još uvijek živjeli kao na selu: otključane kuće, držali razne domaće životinje (krave, kokoši, svinje), uzgajali vlastitu hranu i družili se na ulicama uz Jurjevski krijes te kuhali kotlovinu.

Facebook
Facebook

Danas je to prisutno u manjoj mjeri jer nas je pomalo dohvatio otuđeni duh grada, no još se držimo jer ipak živimo u kućama, ne u zgradama. Još uvijek teče veseli potok i samo tamna mirnoća šume se čuje po noći koja se spušta iz Medvednice. Volim taj svoj mali dio svemira.” …

>>>ZAKAJ VOLIM BUKOVAC? Prošećite maksimirskim draguljem stopama jedne Zagrepčanke


Komentari