VLASNICI, PAZITE NA SVOJE LJUBIMCE! U Gajnicama pronašli kruh natopljen otrovom (FOTO)

Čitatelj

Ana Repaja u grupi GAJNICE jučer danas sutra objavila je fotografije iz parkića uz Brazilsku ulicu na kojima se nalazi kruh natopljen u crvenu tvar. 

Najvjerojatnije je riječ o faciron uljnom koncetratu, otrovu koji se koristi za suzbijanje glodavaca (miševa i štakora)

Građani su zgroženi i ogorčeni, tim više što je ovo još jedan u nizu pokušaja trovanja pasa.

“ja zalim takve ljude..nije lako bit takav ološ”, ljutita je Jadranka, a Darija kaže kako bi najradije “našopala” tim kruhom ljude koji su to postavili.
Ana kaže kako je pogrebla i bacila koliko je uspjela jer je u parku bila s djetetom, no pitanje je koliko još toga ima i gdje.

Ljudska zloba često ne poznaje granice i tako ugrožava tuđe živote; ako ne ljudske, onda neke druge vrste. Tako zbog nečijih frustracija i oholosti nastradaju nevina bića.

I mi ovim putem upozoravamo vlasnike da dobro pripaze na svoje kućne ljubimce.

>>>OVA SNIMKA ZGROZILA JE JAVNOST: Šulja se usred noći i baca u dvorište otrovanu hranu (VIDEO)

FOTO: Ana Repaja / Facebook - GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Ana Repaja / Facebook – GAJNICE jučer danas sutra

Kako prepoznati da je vaš ljubimac otrovan?

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]

Simptomi trovanja su drhtanje, pretjerana slina, proljev, teturanje i grčevi. Prva je pomoć poticanje povraćanja, a potom brz odlazak veterinaru.

Izazvati povraćanje samo ako je pas pri svijesti i ako može povraćati. Ako je u polusvijesti ili nesvijesti, kada se izaziva povraćanje, pas može udahnuti povraćenu tvar u pluća i to može prouzročiti smrt gušenjem. Povraćanje se može izazvati davanjem dvije do četiri čajne žličice slane vodene otopine, u koncentraciji od tri čajne žličice soli na pola čaše tople vode.

Ako pas ima grčeve koji su kontinuirani, treba ga pokušati spriječiti da se sam ozlijedi. Primjerice, psu se pod glavu može staviti savijena deka. Također, psa u takvom stanju ne treba dirati jer bi mogao ugristi. Odlazak veterinaruje obvezan.

[/box]

 


Komentari